Zorgverzekering tips voor ZZP’ers

In Nederland kennen we veel zelfstandige zonder personeel, ook wel ZZP’ers genoemd. ZZP’ers blijven niet graag ziek thuis, want geen werk, is geen inkomen. Zonder personeel komt je bedrijf ineens tot stilstand als je zelf niets kunt doen. Een goede zorgverzekering is dus erg belangrijk. Er zijn verschillende dingen die je als ZZP’er goed moet bekijken, zodat je de juiste verzekering vindt.

Stel je begint net als ZZP’er en je stopt daarom bij je oude werkgever, het zou dan goed kunnen dat je collectieve zorgverzekering via je werkgever vervalt. In dit geval is het mogelijk om halverwege het jaar over te stappen van zorgverzekering. Kijk dan wel goed of je oude verzekering inderdaad stopt en voor je nieuwe ingaat en je dus niet dubbel betaald. Meestal kun je dit ook via je nieuwe verzekeraar regelen, of wordt dit al geregeld.

Vergelijk altijd je verzekering met andere aanbieders, door je verzekering goed te vergelijken met andere partijen kom je erachter waar de verschillen zitten en wat een goede prijs is voor wat je verzekerd. Een basis verzekering is relatief gemakkelijk te vergelijken omdat de inhoud altijd hetzelfde is, bedenk wel dat je niet altijd vrij keuze hebt in de zorg bij goedkopere verzekeringen.

Als je verschillende verzekeraars gaat vergelijken kun je ook rond kijken of je recht hebt op korting, vaak kun je als ZZP’er korting krijgen op verzekeringen. Let dan wel op dat er veel verschil zit in aanvullende verzekeringen en veel korting niet altijd betekend dat je een goed aanvullend pakket hebt. Op een gemiddelde verzekering kun je zo’n 10% korting verwachte als ZZP’er.

Omdat jij als zelfstandige ondernemer korting kan krijgen is het ook slim om eens naar de verzekering van je partner en kinderen te kijken. Vaak is het mogelijk om deze ook mee te verzekeren en dus ook te besparen op hun zorgpremie.

Als je eenmaal de juiste verzekeraar gevonden hebt is overstappen vaak erg gemakkelijk. De meeste zorgverzekeraars regelen bovendien alles met je oude verzekeraar en ben je via de website al snel geholpen aan je nieuwe verzekering. Het vergelijken zal uiteindelijk het meeste werk kosten, maar hier vind je veel hulpmiddelen voor op het internet.

No Customer Reviews

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken