Zorgverzekering jongeren

Als jongeren heb je andere noden en behoeften dan als jonggehuwde, ouder of gepensioneerde. Een aangepaste zorgverzekering is dus geen overbodige luxe. Kraamzorg of speciale voorwaarden voor orthodontie zeggen je waarschijnlijk niet veel en je zit er niet op te wachten om hier extra voor te betalen. Reisverzekeringen, Anticonceptie of SOA testen liggen vermoedelijk wel meer in je straatje en zijn dus zeker een meerwaarde in een verzekeringspakket. Tal van verzekeraars zijn zich hiervan bewust en hebben speciale pakketten samengesteld voor jongeren.

Wat zit er in een jongerenverzekering?

Elke verzekeraar die een pakket aanbiedt voor jongeren zal hier zijn eigen voordelen aan toevoegen en specificaties. Er is dus geen standaard pakket voor jongeren dat je in identieke vorm bij verschillende verzekeraars kunt vinden. Enkele voordelen die je kunt vinden zijn een gratis reisverzekering of gratis inentingen voor exotische bestemmingen. Zeer handig wanneer je graag rondtrekt nu je daar nog de tijd voor hebt. Een ander voordeel dat vaak terugkomt is een gratis SOA test en anticonceptie. Ben je nog niet toe aan kinderen, dan is dit zeker een waardevolle extra. Ook brillen, lenzen en fysiotherapie komen bij verschillende aanbieders terug in het jongerenpakket.

Jongeren of student?

Wanneer je niet alleen jong bent, maar ook studeert, loont het om ook eens naar de verzekeringen te kijken die aangepast zijn aan studenten. Ook hier vindt je verschillende voordelen per verzekeraar evenals verschillende prijzen. Bovendien kan je als student vaak een zorgverzekering via een collectief aansluiten wat je ook behoorlijk wat centen kan besparen.

Eigen risico

Je eigen risico verhogen is een prima manier om je premies te verlagen wanneer je zelden zorg nodig hebt. Als jongeren is dit vaak het geval en kan je er best voor kiezen om een hoog vrijwillig eigen risico te nemen. Natuurlijk moet je dan wel een prima gezondheid hebben, anders kom je duurder uit aan het einde van de rit.

Naar de tandarts

Wanneer je nog geen achttien jaar bent, zijn je tandartskosten automatisch verzekerd in je zorgverzekering die via je ouders wordt afgesloten. Eens je meerderjarig bent, is dit echter niet meer het geval. Omdat kosten voor mondzorg hoog kunnen oplopen, neem je best een aanvullende verzekering waarbij deze kosten vergoed worden. Veel jongerenverzekeringen hebben dit standaard mee opgenomen in hun pakket. Bij het vergelijken van de verschillende pakketten, kijk je best na of dit deel uitmaakt van de jongerenverzekering.

Online verzekeren

Tegenwoordig speelt een groot deel van ons leven zich af op internet en zeker voor jongeren is dit het geval. Ben je hier handig mee dan kies je best voor een online zorgverzekering. Hierbij kan je behoorlijk wat geld besparen gezien de premies lager liggen dan bij een zorgverzekering met persoonlijk contact. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid tot een online zorgverzekering aan voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Ook tussen de verschillende pakketten kan online gekozen worden, waaronder de zorgverzekering voor jongeren. Naast geld kun je op deze manier ook heel wat tijd winnen doordat je nergens moet langsgaan en geen afspraken moet maken.

Vorm van je polis

De meeste jongeren zullen een naturapolis verkiezen boven een restitutiepolis, maar natuurlijk krijg je als jongeren net zo goed een keuze tussen beide vormen. Het grootste voordeel van de naturavorm is dat je nooit geld moet voorschieten en dat is mooi meegenomen wanneer je nog geen eigen inkomsten hebt. Daarnaast zijn er ontzettend veel zorgaanbieders aangesloten bij verschillende verzekeraars waardoor de beperking in keuze van zorgaanbieders best meevalt. Je kunt ook een verzekeraar kiezen in functie van de zorgaanbieders waar je vandaag gebruik van maakt. In dat geval wordt jouw keuze automatisch de keuze die de verzekeraar je oplegt binnen de naturapolis.

Tags: , , , , , , ,

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken