Zorgverzekering 2013

De basisverzekering en de andere zorgverzekeringen veranderen ook in 2013. Er zullen wijzigingen plaatsvinden die je wellicht in de portemonnee gaat voelen. Het kan daarom raadzaam zijn om voor zorgverzekering 2014 te kijken of jij je elders goedkoper kan laten verzekeren voor zorg, bij een andere zorgverzekeraar. Zo kun je slim vergelijken wat in uw persoonlijke situatie de beste en goedkoopste zorgverzekering is en of je wellicht beter kunt overstappen.

Wijzigingen 2013:

Het eigen risico

Zoals je wellicht hebt gehoord gaat het eigen risico in 2013 met 130 euro omhoog. Dat betekend dat je meer zelf moet bijdragen voor de zorg. Lagere inkomens worden gecompenseerd voor de stijging door middel van de zorgtoeslag.

Stoppen met roken

In 2013 worden hulpenmiddelen die je helpen bij het stoppen met roken weer gewoon vergoed, in tegenstelling tot 2012. Je kunt hierbij denken aan nicotine kauwgom, pleisters en andere hulpmiddelen.

Dieetadvisering

Dieetadvisering wordt vanaf 1 januari 2013 weer gedekt vanuit het basispakket, iedereen heeft daardoor 3 uur recht op dieetadvisering.

Rollator

De rollator verdwijnt uit het basispakket, dat staat vast. Het kan nuttig zijn om voor 2013 een rollator aan te schaffen, om zo voor de toekomst kosten te besparen.

Gehoortoestellen

Voor de aanschaf van gehoorapparaten is sinds 2013 een eigen bijdrage nodig van 25 % van de aanschafkosten. ZIE VOLGENDE PAGINA

Opname ziekenhuis

Voor iedere dag dat je in het ziekenhuis ligt, wordt er een eigen bijdrage van je verwacht van 7.50 euro per dag.

Tarieven tandarts

Tandartsen mogen in 2013 niet langer hun “eigen” tarieven hanteren. Iedere tandarts is dan even goedkoop.

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken