Zorgverzekeraars maken geheime afspraken

In het geheim maken sommige zorgverzekeraars prijsafspraken met bedrijven uit de farmaceutische industrie. Vaak vallen de prijzen hierdoor lager uit voor de verzekeraars maar niet voor de gebruikers van de medicijnen. Sommige zorgverzekeraars verbergen dus informatie. Tros Radar maakte dit gisterenavond bekend in hun uitzending.

Vaak is er een aanzienlijk verschil in de prijs die de zorgverzekeraar voor een medicijn betaald en de prijs die patiënt betaald. Deze ruime “winst” verdwijnt simpelweg in de zakken van verzekeringsmaatschappijen.

Soms kiezen zorgverzekeraars voor een medicijnproducent die een hoge bonus betaalt aan de zorgverzekeraar, in plaats van een leverancier die de laagste prijs aanbiedt. Soms betalen consumenten bijna 10 keer zoveel voor een medicijn dan de zorgverzekeraar betaald. Dat is een slechte zaak en zorgt o.a. voor de hoge kosten van de zorgverzekering.

De Tros Radar uitzending kan men hier terugzien http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/29-10-2012/?p=1

One Customer Review

  • Mijn medicatie is totaal omvergegooid. als transplantant van beide longen en lever is mijn situtie door die geheimafspraken totaal naar de kl….n al mijn waarde zijn door die verandering zo verward dat ik nu inplaats van twee ziekenhuizen nu 3 in totaal ter beschikking heb. de huisarts wordt gedwongen om al mijn gegevens te verwijderen uit zijn computer. dus al ik wat med. komt halen weet men niet wie ik ben. als de lijst van medicatie wordt opgedreunt en bij de apotheker kom dan krijg ik de goedkoopste rommel die er op de markt voorhanden. ik heb die hele handel bij de arts achtergelaten. iedereen in shock. nu moet nu met UMC contact komen. of dat niets kost. een fractie van wat er in wezen betaald wordt. hopelij worden al die zorgverzekeraars beboet. je betaald nu gewoon teveel en wat je
    krijgt werkt niet. lekker die rutte ik hoef niet te bezuinigen.

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken