Zorgpremie stuk duurder voor midden en hoge inkomens

1 november 2012 – De achterban van de VVD zal niet blij zijn, mensen met hogere inkomens, zeg maar rond 70.000 euro en meer, zullen in 2014 namelijk fors betalen. Ook veel andere partijen uit de 2e kamer zijn niet bepaald blij met de maatregel. Zorgverzekeraars hebben ook al aangegeven niets te zien in een zorgpremie die afhankelijk is van het inkomen. Mensen met een bijstandsuitkering of minimum inkomen zullen zeer te spreken zijn over de maatregelen, zij gaan er per jaar bijna 1000 euro op vooruit.

Mening politieke partijen

Mensen met doorsnee inkomens van rond de 40 a 50.000 euro gaan gewoon veel meer betalen dan nu. Dat is niet eerlijk, het loont niet om meer te werken (en dus meer te verdienen). Bovendien is de maatregel slecht voor de koopkracht, zo stelt D66.

SP is van mening dat topinkomens (200.000+ euro) niet hard genoeg worden aangepakt, zij betalen immers net zoveel premie betalen als iemand met een “wat” hoger inkomen van 70.000 euro per jaar.

Diederik Samson van de PvdA zegt dat:”topinkomens, 4% op jaarbasis inleveren”, “en dat kunnen ze best hebben”.

Mening zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars zijn zeer kritisch over het reageerakkoord van VVD en PvdA. Zo willen de partijen alleen nog maar zaken uit het basispakket laten vergoeden als de verzekeraar contracten heeft met de zorgverlener (Natura).

Verder zijn liet koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland weten dat de maatregelen mogelijk in strijdt zijn met huidige Europese rechtgeving en dat er concurrentie tussen zorgverzekeraars zal wegvallen.

No Customer Reviews

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken