Zorg in Nederland is erg duur

1 oktober 2012 – Nederland is echt een verzorgingsstaat met hoge kosten voor de zorg, bijna 15% van het BBP (bruto binnenlands product) gaat naar de zorg. Iedereen in Nederland is verplicht verzekerd en betaald hier een zorgpremie voor. Als de kosten van de zorg omhoog gaan merkt elke Nederlander dit aan de stijging van deze premie. In de laatste tien jaar zijn de kosten van de zorg met ruim 71% gestegen blijkt uit gegevens van het CBS. Waarschijnlijk zal de stijging nog wel even doorzetten, in 2011 lagen de kosten voor de zorg rond €90 miljard.

Voor 2013 zal de zorg dus weer duurder worden, en dit zal iedereen in zijn portemonnee merken. DSW heeft als eerst de premie voor volgend jaar bekend gemaakt, de premie zal hetzelfde blijven. Toch zal de zorg wel meer kosten, omdat het eigen risico wel omhoog is gegaan. Je krijgt dus feitelijk minder voor hetzelfde bedrag.

Het blijft nog even afwachten wat andere verzekeraars doen, volgens DSW zullen die ook ongeveer dezelfde tarieven als vorig jaar gaan vast houden. Als alle tarieven bekend zijn is het aan de klanten om de verzekeraars te vergelijken en vervolgens over te stappen als ze niet tevreden zijn.

No Customer Reviews

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken