Zekur (van Univé)

 • 4.34.34.34.34.3
 • 3.73.73.73.73.7
 • 3.23.23.23.23.2
 • 3.73.73.73.73.7

Zekur is de jongeren verzekeraar van Univé, en richt zich dus op een specifiek publiek. Vaak hebben jongeren weinig zorg nodig, en hebben ze liever een lage premie. Door scherpe prijsafspraken probeert Zekur een zo laag mogelijke polis te kunnen aanbieden. Verder houd Zekur het erg simpel door maar 2 verschillende pakketten aan te bieden: Gewoon Zekur en Extra Zekur.

Premie 2012: € 92,50                Vrije zorgkeuze: Nee

lees meer »

Simpele pakketten

Door maar 2 pakketten aan te bieden probeert Zekur het zo simpel en overzichtelijk mogelijk te houden. Wil je echt alleen maar het verplichte basispakket dan ga je voor Gewoon Zekur en krijg je dus niks extra, maar betaal je ook niks extra’s. Met Extra Zekur krijg je een aanvullende verzekering, aanvullende tandarts, reisverzekering en een Visa Green Card.

Aanvullende verzekering

Bij de aanvullende verzekering zit onder andere Fysio en Anticonceptie, dit zijn 2 dingen die jongeren graag extra verzekeren. Je verzekert je dus echt alleen voor wat je nodig hebt en niet voor dingen die je vaak pas op latere leeftijd nodig hebt.

Visa Green Card

De Visa Green Card is een speciale creditcard. De CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door producten aangeschaft met je Visa Green Card wordt gecompenseerd met bijvoorbeeld planten van nieuwe bomen. Hiermee laat Zekur zien dat ze ook aan het milieu denken.

11 Customer Reviews

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen22222
  Aanvullend22222

  Premie:Erg hoog, wordt aanbevolen als studentenverzekering maar lijkt niet goedkoop te zijn.

  Service: Wel goede service bij vragen.

  Vergoedingen/declaratie: Word automatisch geregeld,eigen risico is niu eenmaal hoog.

  Aanvullende verzekering: blijft erg duur, alles word maar gedeeltelijk vergoed.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:
  Erg goed, veel goedkoper vergeleken met andere zorgverzekeraars!

  Service:
  Goede service, er was ooit te veel geld afgeschreven, eventjes gebeld en het werd gelijk verrekend met mijn volgende afschrift, top!

  Vergoedingen/declaratie:
  Goed

  Aanvullende verzekering:
  Aanvullende is altijd duur, ik maak hier geen gebruik van.

  Opmerking:
  Ik vind de website erg duidelijk en ook het schema van hen hoeveel er vergoed word (op de website) erg duidelijk!!!

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: erg goeie en goedkope premie ben al ongeveer 4 jaar lid en nog steeds tevreden.

  Service: de service is heel goed ze zijn vriendelijk en helpen altijd netjes.

  Vergoedingen/declaratie: wordt allemaal vanzelf gedaan en dat gaat goed.

  Aanvullende verzekering: ben er tevreden over. Ben nu extra verzekerd en kost me niet zo veel extra als bij me vorige verzekeraar.

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:
  Zeker één van de laagste premies die ik ben tegengekomen.

  Service:
  Goede service, altijd telefonisch en per e-mail bereikbaar, snelle respons.

  Vergoedingen/declaratie:
  De meeste zaken zoals fysiotherapie, anticonceptie en andere medicijnen worden voldoende gedekt. Declaratie gaat automatisch met weinig moeite. Het enige nadeel dat ik heb ondervonden is dat je bijv. medicijnen via hun internetapotheek moet bestellen. Daar gaat vaak net iets teveel tijd overheen (recept opsturen per post – verwerking – verzending per post). Wanneer je besluit naar een externe apotheek te gaan omdat er haast bij geboden is dien je een deel (20% geloof ik) zelf te betalen.

  Aanvullende verzekering:
  Voldoende dekking, niets op aan te merken omdat ik het nog niet echt nodig heb gehad.

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullend22222

  Premie:de lage premie was voor mij een reden om voor Zekur te kiezen nu 3 jaar geleden

  Service:Tot nu toe ben ik heel tevreden,alles verloopt prima en de telefonische contacten zijn ook heel informatief en bevredigend.

  Vergoedingen/declaratie:Alles wordt automatisch af en bij geschreven,zonder problemen of misverstanden.Je kunt voor een dubbeltje niet op de eerste rang zitten.

  Aanvullende verzekering:Ik had er vorig jaar voor gekozen om het een keer zonder aanvullende tandverzekering te doen omdat ik eigenlijk altijd ongeschonden uit de halfjaarlijkse controles kwam,en had ook het hoogste eigen risico genomen.
  Je raadt het al,juist dat jaar viel ik in de prijzen met een wortelkanaalbehandeling en een noodzakelijke kroon.Tot overmaat van ramp kwam ik ook nog 2 keer op de Eerste Hulp terecht met nierstenen.(AU,AU,AU ).
  Omdat ik er niet op gerekend had en er financieeel er ook niet al te best voor sta,anders neem je niet zoveel risico’s kwam de rekening koud op mijn dak.
  Ik heb telefonisch om een betalingsregeling gevraagd maar dit kon alleen maar schriftelijk en pas na het verstrijken van de uiterste betaaldatum.De man die ik aan de lijn kreeg was niet de meest snuggere,hij vond het niet erg slim om een zo’n hoog eigen risico te pakken maar soms dwingt je portemonneee je dingen te doen die je anders wel uit je hoofd zou laten en je een stuk minder stress in je leven zou bezorgen.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: De relatief lage premie zorgt er voor dat dit voor mij een goede verzekering is. Heb niet vaak ergens last van en meestal valt dit toch binnen het eigen risico.

  Service: Service is goed, declaraties worden in veel gevallen rechtstreeks geregeld en de bijbetaling komt een duidelijk overzicht van.

  Vergoedingen/declaratie: Duidelijke overzichten en prima vergoedingen, ik heb nu eenmaal niet veel nodig, gelukkig, ben relatief gezond van mezelf.

  Aanvullende verzekering: Het handige van de aanvullende verzekering is dat mijn reisverzekering er ook automatisch bij in zit. Verder zijn tandartskosten iets meer gedekt en krijg ik iets meer voor mijn bril/lenzen. Al met al is het mij het extra bedrag wel waard.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: ikzelf ben verzekerd via een onderdeel van UNIVE, te weten ZEKUR de jongerenverzekering. De premie hiervan is zeer degelijk te noemen. Ik heb de extra Zekur verzekering en betaal € 119 per maand

  Service: bij vragen kan je via de website in een direct chat terecht, maar je kunt ook mailen en uiteraard bellen. er wordt in principe vrij snel gereageerd, al is mail uiteraard wat langere tijd als chat of bellen.

  Vergoedingen/declaratie: tot nu toe geen rare praktijken meegemaakt, medicatie wordt volgens voorwaarden vergoed, waarbij men rekening moet houden met de verplichte eigen bijdrage.

  Aanvullende verzekering: zoals vermeld heb ik de Extra Zekur verzekering. de aanvullende verzekering die aangeboden wordt vind ik zeer goed voor de prijs die je betaald. ik heb in januari ruim de tijd genomen om verzekeringen te vergelijken en geen enkele verzekering kon tippen aan de prijzen van Zekur/Univé in combinatie met de vergoedingen die geboren worden in de aanvullende verzekering.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend33333

  Premie: Voor Extra Zekur (incl. een aanvullende verzekering) betaalde ik rond de €90,-. Best betaalbaar, in vergelijking met andere maatschappijen, voor een arme student als ik destijds was.

  Service: Heel goed. Toen ik een tijd in het buitenland ging wonen, kron ik de verzekering stopzetten. Ook kreeg ik de reeds betaalde maanden terug op mijn bankrekening.

  Vergoedingen/declaratie: Toen ik een beetje ziek werd, kreeg ik alle therapie en behandeling vergoed. Zelf had ik op dat moment geen energie om wat dan ook te regelen, mijn verzekering nam het volledig over. Ik ben hier erg tevreden over.

  Aanvullende verzekering: Vind ik vreemd, dat je zoveel extra betalen moet voor iets wat er best bij in gekund had.

 • Premie55555
  Service11111
  Vergoedingen11111
  Aanvullend55555

  Premie: Prima

  Service: Als je belt wordt je 100x doorverbonden en dan kunnen ze je nog niet helpen

  Vergoedingen/declaratie: Eerst schrijven ze het af en pas een maand later krijg je een overzicht met wat er is afgeschreven

  Aanvullende verzekering: Doorlopende reisverzekering is gratis, top!

 • Premie55555
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: ik betaal 112,25 euro per maand met een eigen risico van 320 euro en heb het pakket Extra Zekur. Vind dit een zeer scherpe prijs, bij sommige verzekeraars betaal je dit alleen al voor de basisverzekering, maar ik heb gewoon een extra aanvullend pakket erbij, met reisverzekering en tandverzekering. Daarnaast is Zekur goed voor het milieu en dat vind ik persoonlijk zeer belangrijk, ze hebben een Visa Greencard waarmee je kan betalen, voor de inkoop die je doet wordt de CO2 uitstoot bereken en gecompenseerd via het planten van bomen enzo, echt zo leuk. Vanwege deze reden zou ik niet snel een overstap maken. Daarnaast zijn ze gewoon zeer goedkoop, punt.
  Service: ja, niet heel veel op aan te merken, soms wel lang wachten aan de telefoon, maar dat heb je al gauw als je op zaterdag belt. De medewerkers zijn bereid je met alles te helpen, voor alle soorten vragen. Soms duurt het even voordat je het juiste antwoord krijgt, maar ze doen zeker hun best.
  Vergoedingen/declaraties: toevallig heeft Univé nu een storing op hun website, ze schijnen te werken aan een betere omgeving ofzo. Maar hierdoor kan ik nu niet mijn kosten declareren :( Voorheen ging declareren altijd prima, let wel op de eigen bijdrage die er soms is voor bepaalde behandelingen, wel altijd declareren! Nooit zelf betalen, want ze moeten wel bijhouden hoeveel je aan eigen risico hebt betaalt.
  Aanvullende verzekering: je krijg een best uitgebreid pakket aan aanvullende zorg waar je niet heel veel voor betaald. Ik ken geen verzekeraar die een goedkoper aanvullend pakket heeft voor dezelfde kwaliteit. Chapeau!

 • Premie:
  Nadeel: Medicijnen alleen verkrijgbaar via internet apotheek of heb ik dat verkeerd begrepen?

  Vergoedingen/declaratie:

  Aanvullende verzekering:

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken