Verschillende berichten zorgpremie 2013

2 oktober 2012 – Afgelopen maand maakt DSW als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2013 bekend, zij houden de basispremie gelijk aan dit jaar. Alleen aanvullende verzekeringen worden duurder en het eigen risico stijgt. Chris Oomen van DSW zegt daarnaast dat de winst van zorgverzekeraars dit jaar erg hoog zal zijn. Door lagere kosten voor medicijnen zullen verzekeraars meer winst maken. Oomen verwacht dat ook volgend jaar de kosten voor geneesmiddelen nog zullen zakken en verwacht dat verzekeraars dus niet hoeven te stijgen met de zorgpremie.

Ministers Schippers van Volksgezondheid denkt hier anders over, zij verwacht dat de basispremie volgend jaar gemiddeld met €20,- zou stijgen. In dit geval rekenen de verzekeraars de lagere kosten dus niet door aan de klanten, of maken ze ergens anders hogere kosten. De brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland gaat zelfs nog verder, zij vinden de uitspraak van de minister “een slag in de lucht” en verwachte een stijging van €100,- voor de basispremie.

Oomen blijft erop vertrouwen dat alle verzekeraars de lagere kosten ook door zullen rekenen aan de klanten, en verwacht dat alle basis premies komend jaar ongeveer gelijk zullen blijven. Oomen heeft kritiek op de uitspraken van André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland: “ik zou ze willen adviser voortaan de rust te betrachten en eerst af te wachten wat individuele verzekeraars doen om er dan pas commentaar op te leveren.”

Het is nu aan de verzekeraars om te laten zien wie er nu gelijk heeft. Wij hopen natuurlijk Chris Oomen, en dat de zorgpremies dus niet omhoog gaan.

(met dank aan NOS.nl)

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken