Tips afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

9 oktober 2012 – Mocht je van plan zijn om over te stappen dan is het belangrijk om bij het afsluiten van de nieuwe zorgverzekering te letten op de volgende items:

  • Lees nauwkeurig en zorgvuldig de polisvoorwaarden door

In de polis staan belangrijke zaken over de zorgverzekering en over uw rechten en plichten van u en de verzekeraar. Ook staat er in de polisvoorwaarden veel informatie over de hoogte van de vergoedingen. Daarnaast is ook het type polis belangrijk, de voorwaarden van het type polis (natura of restitutie) worden gemeld in de beschrijving van de polis. Het kan voorkomen dat de voorwaarden voor u niet aantrekkelijk zijn, daarom is het zeer belangrijk dat u de polis info zorgvuldig doorneemt.

  • Ontdek de achterliggende zorgverzekeraar

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heeft u in sommige gevallen te maken met een tussenpersoon, deze verkoopt de zorgverzekering namens een zorgverzekeraar. In de polisvoorwaarden staat vermeld wie de “daadwerkelijke” zorgverzekeraar is, waarbij u terecht kunt voor klachten e.d. Het kan zijn dat u erachter komt dat de achterliggende zorgverzekeraar u in het verleden wat slechte ervaringen heeft bezorgd. Let hier dus goed op.

  • Bedenktijd bij kopen of afstand

Het afsluiten van een zorgverzekering gebeurd in veel gevallen via het internet (op afstand). Dan heeft u in alle gevallen 14 dagen bedenktijd en kunt  binnen deze termijn de zorgverzekering kosteloos opzeggen. Maak hier indien nodig zeker gebruik van! Hiervoor mag de zorgverzekeraar u geen boete voor geven. De bedenktijd geldt echter niet als u via een kantoor van een zorgverzekeraar de verzekering heeft afgesloten.

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken