PNOzorg (voorheen PNO Ziektekosten)

 • 2.672.672.672.672.67
 • 2.672.672.672.672.67
 • 33333
 • 3.333.333.333.333.33

PNOzorg – voorheen PNO ziektekosten – is de verzekeraar voor werkgevers en werknemers uit de mediasector. Hierbij wordt zowel nieuwe als traditionele media gerekend, reclame en communicatie. Binnen deze branche streeft PNOzorg om een persoonlijke benadering en keuze te kunnen bieden. Een aantrekkelijke prijs kan bekomen worden door in te tekenen om een collectieve verzekering die specifiek is aangepast aan de mediabranche.

Premie 2013: € 100,74                                        Vrije zorgkeuze: Ja

lees meer »

Natura of restitutie

Wie keuze wil aanbieden, kiest resoluut voor een restitutiepolis en dat is dus ook zo bij PNOzorg. Op deze manier zorgen zij ervoor dat je zelf kunt bepalen bij welke zorgverlener je op consultatie wilt gaan en welke medicamenten jij geschikt vindt. Kosten die deel uitmaken van de polis zijn wereldwijd voor 100% vergoed ongeacht de keuze van zorgaanbieder.

Pakketten op maat

Voor mensen uit de mediabranche is er de mogelijkheid om mee in te stappen in de collectieve verzekering. Deze is een pakket dat afgestemd is op maat van deze specifieke branche en bovendien goedkoper dan een individuele verzekering. Kinderen zijn gratis verzekerd en krijgen zelfs geheel gratis een aanvullende verzekering aangeboden evenals tandverzekering.

Service

PNOzorg zorgt voor een paar extra’s op gebied van dienstverlening. Zo is er de zo-weer-fit service. Deze dienst heeft als doel om je binnen de vijf dagen een consultatie met een specialist te bezorgen wanneer een huisarts niet voldoende gespecialiseerd is om je te helpen. Daarnaast zijn de openinguren van PNOzorg zeer ruim zodat iedereen wel een ogenblik vindt waarop het past.

Online mogelijkheden

Online kun je inloggen op Mijn PNOzorg om je polis te raadplegen, aan te vullen of te wijzigen. Dit heeft als voordeel dat je niet meer verplicht bent te bellen, schrijven, mailen of langs te gaan om iets te veranderen. Bovendien weet je ook perfect waarvoor je verzekerd bent.

Tags: ,

4 Customer Reviews

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: ik betaal 135,18 euro voor de zorgpremie bij PNO, met 0 euro vrijwillig eigen risico. Dat is een fors bedrag, toch krijg ik hiervoor behoorlijk wat vergoed bij de verzekeraar. Ik heb namelijk een brede dekking door 2 aanvullende zorgverzekeringen: die heb ik nodig voor huidtherapie en voor de bril die ik draag. Ook krijg ik een gratis gezondheidscheck-up bij PNO, ieder jaar, helemaal voor niets. Dat is wel zo fijn, gezien mijn leeftijd. Natuurlijk kan de premie goedkoper, ik hoop dat hij in het jaar 2013 een stuk lager is, maar dat zie ik niet gebeuren.
  Service: De service is voor mij erg belangrijk en die is wat mij betreft gewoon in orde. Niet bijzonder, maar gewoon OK. De website is overzichtelijk, ook voor iemand die wat minder verstand heeft van computerapparatuur en het internet. Er zijn verschillende telefoonnummers en deze zijn ook ’s avonds bereikbaar. Voor algemene vragen heb ik wel eens de klantenservice gebeld, je wordt dan netjes geholpen met je vraag. Wachttijden heb ik wel eens gehad, maar dat viel reuze mee.
  Vergoedingen/declaratie: ik heb een polis met vrije zorgkeuze, hierdoor kan ik in feite naar iedere zorgverlener naar wens. Dat is een prettig werkend systeem, ik hoop dat dit zo blijft. Soms moet ik wel even wachten totdat een declaratie wordt teruggestort op mijn rekening.
  Aanvullende verzekering: zoals ik al zei: ik heb een PNO Budget en Tand Standaard aanvullende zorgverzekering, prima pakketten! Toen ik in 2011 overstapte van CZ naar PNO kon ik aanvinken of ik bepaalde elementen uit de aanvullende zorgverzekering niet nodig had, zodoende betaalde ik voor de zorg die ik nodig had.
  Misschien ga ik in 2013 overstappen, ik ga zeker nog even wat vergelijkwebsites af, op zoek naar de goedkoopste zorgpremie. Over het algemeen ben ik best tevreden hoor, ik vraag me dan ook af of het nou echt zoveel goedkoper kan. We gaan het zien.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: gek dat nog maar zo weinig mensen een ervaring voor PNO hebben geplaatst. Nou de premie van de basis zorgverzekering, die van PNO is best voordelig, in 2013 bedraagt de standaard premie 100,74 euro, kreeg ik laatst per post, dat is inclusief de korting die je vangt voor als je lid bent van de stichting “vrienden van PNO zorg”, ik ga in 2013 denk ik niet overstappen van zorgverzekeraar, hoewel ik Bewuzt van VGZ best aantrekkelijk vind. De aanvullende premie is wel wat duurder, verleden jaar heb ik een PNO Extra zorgverzekering afgesloten, ik ben nu 22, maar had vorig jaar opeens een beugel nodig, via het Extra pakket wordt deze beugel volledig vergoed. Over de dekking ben ik dus tevreden. Wel betaal ik 33 euro per maand voor dit aanvullende pakket, dat vind ik vrij veel, gelukkig gaat dit bedrag dit jaar omlaag naar 30 euro, dat scheelt weer. Ik speel voetbal en daardoor heb ik nogal eens te kampen met blessures, via het de PNO Extra zorgverzekering kan vaak naar de fysiotherapeut, ik geloof iets van 30 keer.
  Service: Ja, de service is wel goed. Ze hebben een aantal telefoonnummers voor specifieke gevallen, 1 daarvan is zelfs 24 uur per dag bereikbaar. Ik heb er eerlijk gezegd nog maar 1 keer gebruik van gemaakt, toen werd ik direct en goed geholpen.
  Vergoedingen/declaratie: ik ben best wel tevreden over wat ik vergoed krijg, zoals ik eerder al zei, krijg ik volledige vergoeding voor orthodontie, daar wordt dan ook niet moeilijk over gedaan bij het declaratie. Bovendien kun je via mijnPNO precies zien wat er qua eigen risico en vergoedingen aan de hand is.
  Aanvullend: brede dekking tegen een gemiddelde prijs, ik weet niet wat je voor dezelfde dekking kwijt zou zijn bij andere zorgverzekeraars, dat nooit erg helder bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Ik vraag me dan ook af hoeveel winst er op het gebied van aanvullende zorg te halen valt. De basisverzekering, daar kan je wel op besparen denk ik.

 • Premie11111
  Service11111
  Vergoedingen11111
  Aanvullend11111

  Premie:hoog

  Service:zeer slecht

  Vergoedingen/declaratie:slecht

  Aanvullende verzekering:slecht

  Meest Klant onvriendelijk bedrijf die ik ooit heb meegemaakt.
  Ze voeren regels uit, zijn niet in staat om klantgericht te kijken,beoordelen en te helpen.
  Doen niks met de klachten en de situatie, kijken alleen maar naar hun eigen voordeel en regels.
  Slechte afhandeling declaraties, en nog heel veel andere ongemakken gehad.
  Ziektemakend bedrijf!!!

 • Ik snap niet dat er zoveel goede beoordelingen zijn. Ik zit er nu een paar maanden en stap volgend jaar over, want het is een absolute puinhoop. Ik heb gelukkig nog niks hoeven declareren (*afkloppen*), maar als de premiebetaling al zo’n weergaloze rotzooi is dan neem ik geen kansen met ziek worden.
  De website is onduidelijk, er wordt ronduit verkeerde informatie verstrekt (itt wat wordt verteld kan automatische incasso niet worden omgezet in accept-email), en er is geen peil op te trekken wanneer de premie wordt afgeschreven. En ze zijn telefonisch zo goed als onbereikbaar.
  Ik ben de afgelopen jaren vaker overgestapt, maar zo erg heb ik het nergens ooit gezien.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken