PMA zorgverzekering

 • 55555
 • 55555
 • 55555
 • No Ratings

PMA zorgverzekering is sinds 2006 actief in het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen en heeft 650.000 klanten. PMA staat voor “Positive Mental Attitude” en werkt nauw samen met Menzis. Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de vergoedingen en de service, maar u betaalt de PMA premie, die een stuk voordelig is dan bij Menzis. Zo betaal je voor een basisverzekering altijd minder dan 100 euro.

Premie 2012: €94,50 / 98,69
Vrije zorgkeuze: Nee / ja

lees meer »

Natura / Restitutie

PMA zorgverzekering biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen een natura of restitutie polis, waarbij het verschil hem zit in de vrije zorgkeuze ja of nee. Bij een natura polis is dit niet het geval. Dan ben je afhankelijk van de lijst van PMA / Menzis van zorgverleners die uw behandeling vergoeden. Hierdoor kan de premie wel goedkoper worden gehouden, zoals u hierboven kunt zien. PMA zorgverzekering biedt ook vrij zorgkeuze aan, maar dan betaalt u iets meer dan 4 euro per maand meer in 2012.

Eigen risico

Bij PMA kunt u een vrijwillig eigen risico kiezen die begint bij 0 euro. Dan is de premie per maand het hoogst. Maar u kunt ook kiezen voor een risico van 500 euro. De premie is dan slechts 83,69 euro per maand. In 2013 zal het eigen risico verhoogd worden naar 350 euro en we zijn benieuwd hoe PMA zich hierin gaat segmenteren.

Aanvullend

Bij PMA zorgverzekering kunt u ten eerste kiezen uit vijf aanvullende verzekeringen, waarvan er een extra voordelig is en afgestemd op jongeren. Daarnaast kunt u een aparte tandartsverzekering afsluiten, sinds dat deze kosten niet meer standaard worden vergoed uit het basispakket. U kunt kiezen uit 3 tandartspakketten, waarbij de vergoeding van de behandeling verschillend is.

Service

De service wordt verleend via partner Menzis. Deze grote zorgverzekeraar in Nederland garandeert zeer snelle service naar haar klanten en dus ook die van PMA zorgverzekering.

One Customer Review

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullendn.v.t.

  Premie: Via PMA, dus onder de €100,- per maand.
  Service: Goed. Ik sta bij mijn partner op de polis. Het was een keertje onduidelijk op het eigen risico formulier. We zijn toen naar het Menzis kantoor geweest. We werden vriendelijk te woord gestaan en het werd heel erg duidelijk uitgelegd. Ook aan de telefoon zijn ze vriendelijk. Ook was er een keer iets onduidelijk. Ze moest het even voor mij uitzoeken en zou mij later terug bellen. Dit is ook keurig gedaan met een helder antwoord. Dus ze moeten zo doorgaan met de service en bereikbaarheid.
  Vergoedingen/declaratie: Dit heb ik zelf nog niet mee gemaakt.
  Aanvullende verzekering: Ik heb geen aanvullende zorgverzekering, dus ook hier kan ik geen mening over geven.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken