Overstappen van zorgverzekering levert geld op

Het is al langer bekend dat overstappen van zorgverzekering veel geld op kan leveren. Afgelopen jaar zijn er dan ook weer een record aantal mensen overgestapt van zorgverzekeraar. Van deze overstappers geeft de helft aan op jaarbasis meer dan €100,- te besparen, voor 16% van de overstappers was dit zelfs meer dan €150,-. Dit blijkt uit een onderzoek van de site 2014zorgverzekering.nl.

OverstappenAfgelopen jaar is maar liefst 1,2 miljoen verzekerde overgestapt naar een andere verzekeraar, dit komt neer op 7,2 procent van het totale aantal Nederlanders dat verplicht is een zorgverzekering af te sluiten. De belangrijkste reden voor de meeste mensen zijn de kosten, zeker nu veel mensen last hebben van de crisis is elke euro belangrijk.

In het onderzoek is verder niet gekeken naar het eigen risico. Door het eigen risico te verhogen bespaar je ook op je maandpremie, maar in het geval van een ongeluk of iets dergelijks betaal je dan wel meer geld uit eigen zak en kan het zijn dat je aan het eind van jaar toch duurder uit bent.

Maar dat overstappen in veruit de meeste gevallen geld oplevert is wel duidelijk. Slechts 1% van de ondervraagde gaf aan dat ze na overstappen meer geld dan voorheen kwijt zijn aan hun zorgverzekering.

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken