NMa raadt overstappen aan

20 oktober 2012 – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) raadt iedereen Nederlander aan om eens goed te kijken naar alle verschillende verzekeringen en ook hun hypotheek wanneer van toepassing. Door eens rond te kijken bij andere verzekeraars en banken is het mogelijk honderden euro’s te besparen. Voor ouderen gezinnen kan het zelfs €1128,- op jaarbasis besparen.

Eerder deze maand lanceerde de NMa al een campagne om mensen bewust te maken over de kosten van hun energie rekening, en wat overstappen op kan leveren. Maar nu pakt de NMa het nog breder aan en wijst erop dat je veel geld kunt besparen door al je verzekeringen kritisch onder de loep te nemen. En niet alleen overstappen van verzekeringen of energieleverancier kan veel geld opleveren, in de hypotheek branche zou nog het meeste te “verdienen” zijn.

Veel mensen zouden nu nog veel te hoge maandelijkse lasten hebben door een te dure hypotheek. Bij een hypotheek kan overstappen tot wel €800,- per jaar besparen, maar met een gemiddelde van tussen €300,- en €400,- per jaar is het voor iedereen met een hypotheek de moeite waard hier naar te kijken.

Voor kleinere verzekeringen met lagere maandelijkse kosten (inboedel-, reis- en annuleringsverzekeringen) is dit verschil in euro’s tussen aanbieders veel minder groot, maar percentueel zijn de verschillen wel groot. De duurste aanbieder kan zo 3 maal zo veel kosten als de goedkoopste.

Dat de NMa juist nu met deze adviezen naar buiten komt is niet gek, het eind van het jaar komt er weer aan, het moment van het jaar om over te stappen. Voor je zorgverzekering geldt zelfs dat dit het enige moment is om over te stappen. In november en december, als alle zorg premies bekend zijn, kun je alles eens goed bekijken en vergelijken waar je het goedkoopst uit bent voor je zorgverzekering 2013.

(met dank aan Nu.nl)

No Customer Reviews

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken