Menzis verlaagt zorgpremie

Menzis is de eerste grote zorgverzekeraar van Nederland die met de premie voor volgend jaar naar buiten komt. Goed nieuws, de premie gaat omlaag. Volgend jaar zal de jaarpremie bij Menzis voor een basis zorgverzekering 1.272 euro bedragen, dit is 6 euro minder dan vorig jaar. Eerder kwamen al twee kleinere verzekeraars, DSW en Stad Holland, met hun premie voor 2013. DSW hield hun premie op het zelfde bedrag als vorig jaar en Stad Holland verhoogde de premie met 6 euro. We zijn nu benieuwd wat de andere grote verzekeraars gaan doen met hun zorgpremie voor 2013.

De verwachtingen voor 2013 zijn dat een zorgverzekering duurder zal worden, maar nu blijkt dat dit niet noodzakelijk zo hoeft te zijn. Menzis weet tegen verwachtingen in de basisverzekering goedkoper te krijgen. Dit weten ze te realiseren door zorg goedkoper in te kopen, daarnaast heeft het bedrijf de laatste jaren genoeg reserves opgebouwd om dit jaar een scherper tarief aan te kunnen bieden.

DSW was eind september de eerste verzekeraar die met de zorgpremie voor 2013 naar buiten kwam. Het feit dat hun de prijs niet omhoog hoefde te doen, was al een erg positief signaal dat de zorgverzekering dan toch niet perse duurder hoeft te worden volgend jaar. Dat Stad Holland ook slechts een kleine prijsstijging doorvoert bevestigd het bericht dat de zorgpremie rond de zelfde prijs kan blijven. Het blijft wel een feit dat je voor dit zelfde bedrag een hoger verplicht eigen risico krijgt, aan het eind van het jaar kun je hierdoor uiteindelijk toch meer geld kwijt zijn aan zorg dan het afgelopen jaar.

2 Customer Reviews

 • Alle zorgverzekeringen gaan omlaag
  Kreeg net van jullie wat ik moet betalen in 2013
  Heel raar ik moet meer betalen hoe kan dat

  ik betaalde in 2012 143,86 en moet nu betalen 145,36

 • Geachte H.Laan

  De basisverzekering van Menzis is van 106,50 naar 106,- per maand gegaan. De aanvullende verzekering ExtraVerzorgd 1 en Tandverzorgd 1, zijn gelijk gebleven. De Extraverzorgd 2, 3 en 4 en Tandverzorgd 2 en 3 zijn licht gestegen. Zo kan het zijn dat uw basisverzekering iets naar beneden is gegaan maar uw premie inclusief aanvullende verzekering iets omhoog is gegaan.
  Met vriendelijke groeten,
  Leontine Seuren van Menzis Webcare

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken