Lagere zorgpremie in 2014

Het afgelopen jaar hebben verzekeraars veel geld bespaard. 750 miljoen euro leverde de inkoop van medicijnen en de onderhandelingen met zorgaanbieders op. Minister Edith Schippers in eigen persoon wil dat de zorgverzekeraars de besparingen aan de klant doorrekent wat een hele goede zaak voor de klant betekent. Maar de vraag is, of het echt zin heeft als de minister zich hiermee gaat bezighouden of de premie daadwerkelijk omlaag gaat?

ZorgpremieMinister Schippers liet onlangs weten dat het consumentenprogramma Kassa een flinke druk voert tegen de zorgverzekeraars en eiste dat de zorgverzekeraars de kostenbesparingen ook echt doorvoerde in hun prijzen. Ook vanuit de PVDA klonk het dat de prijzen naar omlaag moesten. De verzekeraars zullen en moeten hun prijzen naar beneden brengen om de klant mee te laten genieten hetgeen ze bespaard hebben. Kamerlid Renske Leijten is van mening dat de zorgverzekeraar Achmea de totale winst van 2012 omgerekend zo een 286 miljoen euro moet terugstorten naar de klant.

Ook dit jaar is er al besparing op de medicijnen

Voor het nieuwe jaar had het kabinet een verhoging verwacht van de premie, gelukkig bleek het allemaal mee te vallen. Integendeel zelfs, de premie ging omlaag. De overheid geeft de zorgverzekeraars de ruimte om te snijden in hun bedragen daar waar het mogelijk is en de overheid blijft van mening dat het extra geld wel in de portemonnee van de Nederlander mag terecht komen. Of kort en bondig gezegd: de kosten gaan omlaag, ze zullen dalen want verzekeraars hebben te horen gekregen dat ze niet te hebberig mogen zijn in hun prijzen.

Een terechte controle maar één ding is zeker, blijf kritisch kijken naar de kwaliteit

Een degelijke controle hebben op de zorgverzekeraar is goed want als verzekerde wil je eigenlijk maar twee dingen: zo weinig mogelijk betalen en genieten van de hoogste premie. Daarvoor moet de verzekeraar voor zorgen, want alleen door te onderhandelen op het gebied van geld, medicijnen, operaties en bij de fysiotherapeut,… dan kan alleen dat geld maar de klant terechtkomen.
Want dan bestaat het gevaar dat de verzekeraar dat geld in eigen zal stoppen en dan zal de premie niet verlagen. Als dat zo blijft bestaat er een grote kans dat een klant naar een andere goedkopere verzekeraar stapt.

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken