Kennismaken met Second Opinion Hoortoestellen

Second Opinion Hoortoestellen. Een bijzondere praktijk, gespecialiseerd in het helpen van mensen die een te beperkt resultaat ervaren met hun hoortoestellen.
Geen verkoop van hoortoestellen, maar juist alles gericht om het resultaat met bestaande hoortoestellen te verbeteren.

Second Opinion Hoortoestellen is nu 1,5 jaar actief. Zij houdt zich bezig met het optimaliseren van hoortoestellen die niet goed staan ingesteld.
Cliënten die een beroep op Second Opinion doen klagen over slecht spraakverstaan, geluid wat niet prettig klinkt en/of het last hebben van diverse stoorgeluiden. Ook komt het vaak voor dat het hoortoestel niet prettig zit of dat het oorstukje of de “dome” niet goed blijft zitten. Vaak zijn mensen al meermaals bij de audicien terug geweest maar heeft dit niet geleid tot de gehoopte verbeteringen.

Bij Second Opinion worden deze mensen met veel ervaring en professionele apparatuur geholpen. Er wordt veel gemeten en men neemt ruim voldoende tijd om de beste oplossing te bewerkstelligen. Ze slagen er vrijwel altijd in om het resultaat met de bestaande hoortoestellen te verbeteren.  Hun motto is: Haal eruit wat erin zit !

Hoe werkt dit?

Ze doen dit door eerst grondig het gehoor te onderzoeken.

Ze beginnen met video-otoscopie. Hierbij wordt met een speciale camera in de oren gekeken. Met deze techniek kunt u zelf ook meekijken. Alles komt duidelijk in beeld en ze leggen u uit wat u ziet.

Vervolgens verrichten ze tympanometrie. Daarbij meten ze de bewegelijkheid van het middenoor.

De uitslag van deze test geeft een indicatie van de soepelheid waarmee het middenoor nog kan bewegen en geeft inzicht of er sprake is van een onderdruk of een overdruk in het middenoor.

Na de tympanometrie wordt complete toon- en spraakaudiometrie verricht. De bekende piepjes worden afgenomen in de meest optimale stille omgeving (cabine) en de gehoordrempels worden hierdoor zorgvuldig bepaald. Dit is heel belangrijk voor een juiste afstelling van de hoortoestellen. Ook de capaciteit van de oren om spraak goed te kunnen verstaan wordt gemeten.

Er wordt zeer nauwkeurig in beeld gebracht wat het probleem met de hoortoestellen inhoudt. Dat zal onder meer blijken uit het maken van een vrije veld spraaktest. Hierbij dient u woorden na te zeggen met uw hoortoestellen in en wordt bepaald hoe goed u met de huidige instellingen spraak kunt verstaan.

Na de spraaktest wordt vastgesteld in welke frequentiegebieden het hoortoestel tekort of juist te veel versterking geeft. Dit wordt gedaan met REM-metingen. Kleine meetslangetjes worden in uw oren geplaatst en ze kunnen op deze wijze exact meekijken waar het probleem precies zit.

De volgende stap is het daadwerkelijk verbeteren van de instellingen van uw hoortoestellen.

Doordat Second Opinion het geluid in uw oren exact kan meten, zien zij waar het probleem zit. Hier kunnen zij dan ook direct iets aan doen. Naast deze exacte instellingen wordt er uiteraard rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Geluidsbeleving is voor iedereen anders en dat komt met het instellen van hoortoestellen ook naar voren.

Uiteindelijk wordt het spraakverstaan met de opnieuw ingestelde hoortoestellen getest en wordt er geprobeerd hoe diverse alledaagse geluiden klinken. Waaronder ook muziek.

Second Opinion onderscheid zich van andere audiciensbedrijven door zich niet met verkoop van hoortoestellen bezig te houden. Hierdoor kunt u een onafhankelijk advies krijgen, waardoor  u wellicht even gebruik maakt van de specialistische kennis van Second Opinion, maar gewoon klant blijft bij uw eigen vertrouwde audicien.

Bezoek de website van Second Opinion en lees over de mogelijkheden die zij te bieden heeft, zo ook over de unieke “no cure, no pay-garantie”.

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken