De juiste zorgverzekering

Jaarlijks kiezen meer dan een miljoen Nederlanders ervoor om over te stappen naar een nieuwe zorgverkeraar. De redenen om over te stappen zijn divers. Vaak vinden ze hun huidige zorgverzekering té duur of voldoet deze niet aan de specifieke eisen van de verzekerde. Soms veranderen mensen omdat ze informatie hebben gekregen van een zorgverzekeraar die duidelijker was dan de vorige of omdat ze ontevreden zijn van de service die ze hebben gekregen. Ben jij ook één van die Nederlanders die aan verandering toe is? Zorg er dan voor dat je weet wat je wilt voor je zorgverzekering vergelijken gaat.

Wat wil ik verzekeren?

Alvorens een zorgverzekeraar te kiezen is het niet onbelangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wilt verzekeren. De basisverzekering, die verplicht is in Nederland, zal je natuurlijk overall afsluiten, maar misschien zijn er nog andere zaken die relevant zijn. Wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken is het noodzakelijk dat je ook naar de aanvullende verzekering gaat kijken. Veel is afhankelijk van je leeftijd en situatie. Ben je bijvoorbeeld van plan om binnenkort aan kinderen te beginnen? Dan kan het handig zijn om hier bij de keuze van een zorgverzekering al rekening mee te houden. Ook eventuele cosmetische ingrepen die je wilt laten uitvoeren of tandheelkunde kunnen aanzetten tot het nemen van een aanvullende verzekering.

Daarnaast is het goed te weten dat er geen enkele verplichting is om basis- en aanvullende verzekering bij eenzelfde verzekeraar af te sluiten. Wellicht is dit wel het eenvoudigste wanneer het over papierwerk en contacten gaat, maar op financieel vlak kan een combinatie van twee partijen heel wat voordeliger blijken. Bij voorkeur maak je dus twee vergelijkingen: ééntje voor de basisverzekering en een andere voord e aanvullende verzekering.

Wat is mijn eigen risico?

Hoe hoger je het eigen risico laat vastleggen, hoe lager de zorgpremie zal zijn. Natuurlijk moet het eigen risico wel betaalbaar blijven. Hiervoor kun je rekening houden met het verleden. Wanneer je nooit of weinig gebruik gemaakt hebt van de vergoedingen in het verleden, kun je wellicht opteren voor een hoog eigen risico.

Collectief of alleen?

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen moet je overal rekening mee houden. Ook met mogelijke kortingen, want deze kunnen behoorlijk wat geld schelen. Kijk dus even na of je bent aangesloten bij een collectieve verzekering. Als dat het geval is, krijg je een extra maandelijkse korting op de zorgpremie. Doordat de korting maandelijks verrekend wordt, kan dat een behoorlijk verschil creëren.

Snel vergelijken

Eens je weet wat je wilt en waar je staat, kan je beginnen vergelijken. De premies van de verschillende verzekeraars kunnen enorm verschillen, evenals de dekking. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om modulair te bepalen wat je wilt, waar anderen enkel pakketten aanbieden. Om snel zorgverzekeringen te vergelijken kun je best op het internet zoeken naar een vergelijkingsmodule. Hierbij maak je gebruik van een programma of tabel van een onafhankelijke partij waarmee je een vergelijking om maat kunt maken. Zo ben je er zeker van dat je het juiste pakket aan de juiste prijs krijgt.

De overstap

Wijst de vergelijking uit dat je goed zit, dan is er niets aan de hand en heb je nu zekerheid over je keuze. Komt er echter uit dat een andere verzekeraar je hetzelfde kan bieden aan een betere prijs, dan loont het de moeite om te veranderen. Hierbij is het essentieel dat je eerst je lopende verzekeringen afsluit alvorens een nieuwe te starten. Veel verzekeraars staan je graag bij met raad en daad wanneer je naar hen wilt overstappen. Zij helpen je dan met het afsluiten van je huidige verzekering en de zorgen voor de nodige paperassen.

Tags: , ,

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken