Hoge lonen voor topmanagers zorgverzekeraars

17 oktober 2012 – Directeuren, managers en andere belangrijke bestuursleden die werkzaam zijn bij zorgverzekeraars verdienen over het algemeen erg veel geld. Vaak het salaris ver boven de zogenaamde Balkenende norm. Sommige directeuren en bestuursleden verdienen wel 400.000 euro per jaar! Nu is het zo dat privéconcerns bij wet, zelf mogen bepalen hoe hoog zij de salarissen stellen, zij hebben dus tot op heden nog niets te maken met salarisnormen.

Hier wil de tweede kamer echter verandering in brengen, want het geld wat deze topmanagers ontvangen komt deels uit belastinggeld (denk aan de premie die alle burgers betalen). Inmiddels ligt er een wet bij de eerste kamer die salarissen van deze bestuursleden aan banden legt. De nieuwe norm ligt rond de 200.000 euro per jaar. Het koepel van verzekeraars heeft al aangegeven niets te voelen voor de maatregel.

(met dank aan RTL.nl)

One Customer Review

  • als ze gegevens dovergoen aan de verzekeraars. Gelukkig hebben ziektekostenverzekeringen geen ziekenhuizen in bezit, waardoor ze aan de gegevens kunnen komen. En kunnen verzekeraars niet worden gesloten als ze aan

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken