Goedkoopste zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht, ongeacht of je er gebruik van maakt of niet. Ben je ervan overtuigd dat het een noodzakelijk kwaad is, dan is prijs vast de belangrijkste factor om je keuze van verzekeraar te maken. Er zijn een paar elementen die je wat besparingen kunnen opleveren. Zo kan je al het overtollige uit je verzekering halen. Wees er zeker van dat je enkel verzekerd bent voor wat verplicht is of echt nodig. Een hoog eigen risico zorgt ook voor een goede besparing. Wanneer u nooit zorg nodig heeft, kan het goed zijn om het eigen risico zo hoog mogelijk in te zetten. Een derde manier om te besparen is het toetreden tot een collectieve zorgverzekering.

De goedkoopste zorgverzekering

Wil je de goedkoopste zorgverzekering, dan zal je jaarlijks moeten vergelijken. De zorgverzekering loopt immers gedurende twaalf maanden en ieder jaar passen de verzekeraars hun prijzen aan. Dit gebeurt deels aan de hand van de bedragen die de overheid bepaalt en deels hebben zij hier vrijheid in. Door deze jaarlijkse aanpassingen, ben je dus nooit langer dan een jaar zeker dat je de goedkoopste zorgverzekering hebt. Wellicht zal je niet elk jaar moeten veranderen, maar om zeker te zijn zal je wel ieder jaar moeten vergelijken.

Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering 

Om er zeker van te zijn dat je steeds de goedkoopste zorgverzekering hebt, wacht je best tot je de premies van alle zorgverzekeringen kent. Deze worden bekend gemaakt voor 30 november, dus dan je nog ruim de tijd om ze met elkaar te vergelijken. Voor je opzegging heb je tijd tot het einde van het jaar en het afsluiten van een nieuwe verzekering kan nog tot 1 februari. Wanneer je de opzeg pas laat ingaan nadat je al een nieuwe verzekeraar hebt gekozen, kan je gebruik maken van de overstapservice van de verzekeraar. In het andere geval moet je zelf de nodige regelingen treffen.

De goedkoopste zorgverzekering vinden

De goedkoopste zorgverzekering kan je vinden door alle zorgverzekeringen te vergelijken. Dat klinkt eenvoudig, maar is het daarom nog niet altijd. Een heleboel verzekeraars bieden pakketten aan die meer dan enkele de verplichte basisverzekering bevatten. Om te vergelijken moet je dan eenzelfde inhoud opzoeken bij de andere verzekeraars. Alleen wanneer de inhoud hetzelfde is, kan je vergelijking correct verlopen. Daarnaast kan het ook dat je beter uitkomt wanneer je verschillende verzekeraars neemt voor je basis en je aanvullende verzekering.

Bovendien zijn er bijzonder veel aanbieders op de markt van de zorgverzekering. De kans dat je er enkele vergeet bij je vergelijking is dus bijzonder groot. Een mogelijke oplossing is het contacteren van een onafhankelijke tussenpartij. Hier sluit je je verzekering af via deze derde partij en zorgen zij voor de vergelijking. Ook op het internet kan je veel informatie vinden die je helpt om makkelijk de verzekeraars tegen elkaar af te wegen.

Collectieve zorgverzekering

De goedkoopste manier om een zorgverzekering af te sluiten, blijft wellicht de collectieve verzekering. Natuurlijk moet je hiervoor wel een vereniging of werkgever hebben die het concept aanbiedt. Een collectieve zorgverzekering kan tot 10% goedkoper zijn dan dezelfde individuele zorgverzekering. Dit voordeel krijg je doordat de verzekeraar bij een collectieve verzekering in één klap een groep klanten kan bijtellen. De korting is de beloning voor deze grote hoeveelheid klanten. De verzekeraar spaart immers heel wat tijd en geldt uit die bij het winnen van individuele klanten wel gespendeerd moeten worden.

Goedkoopste of beste? 

Wanneer het over de basisverzekering gaat is de goedkoopste waarschijnlijk ook de beste. De inhoud van het pakket is vastgelegd door de overheid, dus je krijgt overal hetzelfde. Waar het de aanvullende verzekering aangaat, is het misschien niet altijd even opportuun om voor de goedkoopste te kiezen. Vaak ligt het prijs verschil in een mindere service, lager dekkingspercentage of hoger eigen risico.

Tags: , , , , ,

No Customer Reviews

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken