Gezin met modaal inkomen 26% kwijt aan zorgkosten

15 oktober 2012 – Dat de kosten in de zorg stijgen is iedereen het overeen, alleen hoeveel de kosten precies zijn gestegen de laatste jaren is niet altijd even duidelijk. Er zijn partijen die zeggen dat de zorgpremie vijf keer zo duur is geworden sinds 2005. Maar het lijkt erop dat hier niet goed gerekend is en de getallen wat genuanceerd moeten worden. Na een betere analyse van de zorgkosten voor een modaal inkomen blijkt dat kosten 24% hoger liggen dan in 2005.

Voor de analyse door Independer is gebruikt gemaakt van cijfers van zowel het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het miniserie van Financiën.  Uit deze cijfers blijkt dat een gezin met een modaal inkomen ongeveer 26% van hun bruto inkomsten kwijt is aan zorgkosten. Het gaat dan niet alleen om de zorgpremie, maar ook de kosten voor de AWBZ worden hier meegenomen, en er wordt bovendien rekening gehouden met zorgtoeslag.

In 2012 was een gezin met een modaal inkomen €8.604 kwijt aan zorgkosten, in 2013 zal dat stijgen naar €9.161, dit is 28% van het bruto inkomen.

Op het moment blijft 95% procent nog bij de zelfde verzekeraar, terwijl het steeds aantrekkelijker wordt om toch eens te kijken of je ergens anders niet voordeliger uit bent voor jou situatie. Natuurlijk wil je wel goed verzekerd blijven, en is de prijs niet het enige waar je op moet letten. Als je overstapt kun je al wel snel honderden euro’s besparen op jaarbasis. .

No Customer Reviews

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken