FBTO

 • 4.184.184.184.184.18
 • 4.234.234.234.234.23
 • 4.144.144.144.144.14
 • 4.54.54.54.54.5

FBTO staat voor een lage prijs en gebruiksgemak. Alles is online aan te vragen en te wijzigen en de aanvullende verzekeringen, die uit maar liefst acht modules bestaan, kun je iedere maand wijzigen indien je dat wenst. Hierdoor verzeker je altijd exact datgene dat je op dat ogenblik wilt verzekeren en kan je dus heel wat besparen.

Actuele premie: € 96,25                                 Vrije zorgkeuze: Ja

lees meer »

Natura of restitutie

FBTO werkt op basis van een naturapolis waarbij je nota’s rechtstreeks worden vergoed aan de zorgaanbieder waarmee FBTO een afspraak heeft. Ook hier geldt dat wanneer je voor een andere zorgaanbieder kiest, het niet zeker is dat je een volledige vergoeding krijgt. FBTO voorziet dan wel een marktconforme vergoeding, maar niet elke zorgaanbieder heeft een marktconforme prijs en het kan dus dat je een behoorlijke som zelf moet opleggen. Bovendien moet je in dat geval de betaling zelf voorschieten.

Pakketten op maat

Doordat FBTO met modules werkt, heb je eigenlijk altijd een verzekering op maat. Het grote aantal modules zorgt ervoor dat je heel precies kunt bepalen wat je wel of niet wilt opnemen binnen je zorgverzekering. Aparte pakketten die vooraf zijn samengesteld in functie van een doelgroep, biedt FBTO niet aan.

Service

Naast verschillende brochures die je kunt downloaden en een ton aan informatie, biedt FBTO je ook webcare aan en een overstapservice. Bij het webcareteam kan je terecht voor informatie over producten en diensten van FBTO en zorgaanbieders.

Online mogelijkheden

Gezien FBTO zijn zorgverzekering voor het grootste deel online laat beheren, is nagenoeg alles online mogelijk. Met een login en paswoord kom je terecht op je persoonlijke pagina, waar je niet enkel je polis kan inkijken, maar ook maandelijks je aanvullende verzekeringen wijzigen zodat ze steeds perfect op je leven afgestemd blijven. De basisverzekering kent een jaarlijkse vervaldag zoals ook door de overheid bepaald is.

Tags: ,

25 Customer Reviews

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Het is niet de laagst denkbare premie, maar behoort wel tot de goedkopere verzekeringen. Als lid van Vereniging Eigen Huis krijg je korting op de premie.

  Service: Goed. Duidelijke website, met duidelijke voorwaarden. Alles is online te regelen en vrijwel alles wordt digitaal afgehandeld (je wordt dus niet overspoeld met stapels papier). Maar FBTO is ook telefonisch, per e-mail of per brief bereikbaar en je ontvangt altijd binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie.

  Vergoedingen/declaratie:Uitstekend. Met de speciale app is een declaratie indienen ontzettend gemakkelijk! Je maakt een foto met je mobiele telefoon en drukt op verzenden. Je kunt kiezen of het geld aan jou of aan de zorgverlener moet worden betaald. That’s it! Modern, snel, efficiënt.

  Aanvullende verzekering: FBTO maakt gebruik van acht verschillende aanvullende modules, die je in de loop van het jaar ook kunt ‘aan- en uitzetten’. Bijvoorbeeld: buitenland, gezinsplanning. Zo kun je ook gedurende het kalenderjaar je verzekering op maat aanpassen. Handig en voordelig!

  Kortom: wij zijn zeer tevreden over FBTO en hebben FBTO al bij veel anderen aanbevolen.

 • Premie:
  Misschien niet het laagste maar behoort wel tot de lagere in Nederland.

  Service:
  Top. Bij het stellen van een vraag krijg je snel een reactie. Dan wel via de telefoon danwel via de e-mail.

  Vergoedingen/declaratie:
  Na het indienen van een declaratie heb je het al binnen 2 dagen a 1 dag op je rekening. Super dus.

  Aanvullende verzekering:
  Ervaringen hier is eigenlijk net zoals bovenstaand positief en gelijk.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Goed betaalbaar, zeker in vergelijking met veel anderen en ook de aanvullende modules zijn goed geprijsd.

  Service: Uitstekend, telefonisch contact is prettig en ze zijn snel bereikbaar. Ook per mail altijd een snelle reactie

  Vergoedingen/declaratie: Niets mis mee, gaat altijd snel. En als ze iets teveel voor je betaald hebben, waarvoor je niet verzekerd bent, krijg je altijd van te voren bericht (per mail)

  Aanvullende verzekering: Je neemt alleen wat je nodig hebt. Er zijn geen pakketten waarin je ook kraamzorg krijgt, terwijl je bv al 60 bent, maar wel fysiotherapie nodig hebt. Dat is echt één van de grote pluspunten van FBTO, je verzekert alleen datgene wat je wilt verzekeren.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: één van de goedkoopste. Hij was 2 jaar geleden het goedkoopst voor een student die naar het buitenland ging, daarom heb ik hem destijds afgesloten. Nog steeds erg goedkoop.

  Service: goed! veel online, lekker makkelijk en snel zelf regelen. Je krijgt snel antwoord op je declaratie, met toelichting.

  Vergoedingen/declaratie: redelijk veel vergoed geloof ik. Declaratie systeem vind ik ideaal: scannen, uploaden en klaar.

  Aanvullende verzekering: ik heb tandarts, die maakt de totaalpremie wel wat hoger dan de laagste aanbieders.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:Is goed te doen. Het is niet de goedkoopste maar qua tandarts ben ik overmate tevreden in prijs/vergoeding

  Service: Goed bereikbaar via de telefoon. Geen 0900 nummer. Dat stoorde me zeer bij andere verzekeringen.

  Vergoedingen/declaratie: Makkelijk te doen via de app of via internet. Is altijd snel betaald.

  Aanvullende verzekering: De tandarts aanvullende verzekering is niet zeer goedkoop maar vergoed wel alles tot aan het bedrag dat je verzekerd bent. Dus je komt niet onverwachts voor extra hoge kosten te staan omdat maar 75% vergoed wordt

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie:
  FBTO heeft een van de laagste premies in Nederland afgelopen jaar en vandaar dat ik ervoor heb gekozen.

  Service:
  Prima, maar kan sneller beter, in vergelijking met mijn vorige verzekeraar, CZ.

  Vergoedingen/declaratie:
  Prima, FBTO heeft contracten lopen bij iedere zorgverlener in Nederland.

  Aanvullende verzekering:
  Tandarts verzekering, vergoed ongeveer 75 procent. Dit is wel een gemiddelde volgens mij.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:
  Misschien niet het laagste maar behoort wel tot de lagere in Nederland.

  Service:
  Top. Bij het stellen van een vraag krijg je snel een reactie. Dan wel via de telefoon danwel via de e-mail.

  Vergoedingen/declaratie:
  Na het indienen van een declaratie heb je het al binnen 2 dagen a 1 dag op je rekening. Super dus.

  Aanvullende verzekering:
  Ervaringen hier is eigenlijk net zoals bovenstaand positief en gelijk.

  Mijn man vergeten de sterren toe te wijzen.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Niet de goedkoopste, zeker niet de duuurste, maar wel een uitstekende service en dienstverlening.

  Service: Uitstekende dienstverlening, via de website (mijnfbto), een uitstekende telefonische helpdesk en nu ook een app voor de smartphone. Deze dienstverlening is voor mij zo doorslaggevend, dat ik niet overstap op een collectieve ziektekostenverzekering van mijn bedrijf. Ik heb ook mijn woonverzekeringen bij de FBTO. Autoverzekering had ik ook daar, maar is niet meer nodig vanwege een leaseauto. Ik ben al jaren bij de FBTO en ken mijn relatienummer uit mijn hoofd.

  Vergoedingen/declaratie: snel en overzichtelijk (ook de afwijzingen of de ruimte tav het eigen risico)

  Aanvullende verzekering: Ik denk, dat er andere verzekeringsmaatschappijen zijn met betere aanvullende verzekeringen, maar ik maak momenteel (gelukkig) weinig gebruik van aanvullende verzekeringen. De dienstverlening is voor mij doorslaggevend.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:Qua Premie hoort FBTO wel bij een van de laagste aanbieders
  Service: een goede service verlening en bij telefonisch contact denken zij ook mee inplaats van het alleen maar aan te horen. het online regelen is een grote must.

  Vergoedingen/declaratie: alles is online en mobiel te regelen.

  Aanvullende verzekering: goede aanvullende verzekeringen voor een gunstige prijs

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen22222
  Aanvullend55555

  Premie:FBTO is niet de goedkoopste, maar door pakket korting met andere verzekeringen en een korting als lid van VEH komen ze aardig laag

  Service: Telefonisch contact is erg eenvoudig. Geen lange wacht tijden of betaalde telefoonnummers.

  Vergoedingen/declaratie: Vroeger diende we declaraties in via de post. Sind ik ben overgestapt op Apple, en inmiddels Android, gebruik ik de declaratie app. Helaas gaat dit echter niet altijd soepel. Declaraties komen soms niet aan. In andere gevallen wordt slechts een deel vergoed aan de zorgverlener zonder mij hierover in te lichten. Vooral sinds de tandarts rekeningen niet meer geheel worden vergoed gebeurd dit regelmatig. Sinds enige tijd schiet ik daarom maar weer voor en laat rekeningen aan mij uit betalen Dit leverd wel weer wat administratief werk op, maar het zij zo

  Aanvullende verzekering: Je kunt je eigen pakket samenstellen. Helaas wel in pakketten. Therapien zou bijvoorbeeld handig zijn indien het om Fysio gaat, maar vliegangst en roken…! Ik heb geen vliegangst en rook niet…
  Kinderen zijn automatisch mee verzekerd, staan daarom op de uitgebreide polsi van mijn vrouw, terwijl ik een eenvoeudigere polis heb gekozen voor mijzelf, levert in mijn geval 30 Euro per maand op!

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Gewoon goed, niks op aan te merken

  Service: Erg goed, je krijgt altijd antwoord en op tijd en ze zijn zeer duidelijk in hun communicatie. Geen vaag verhaal maar to-the-point

  Vergoedingen/declaratie: Even invullen online en het staat zo op je rekening, had niet verwacht dat dat zo snel zou gaan.

  Aanvullende verzekering: Heb de tandarts-aanvulling erbij, is ook echt helemaal prima. Geen gezeur, ze vergoeden gewoon, heerlijk :)

  Al met al betaal je niet de laagste premie, maar ik voel me goed verzekerd en dat is ook wat waard vind ik.

 • Premie: Een van de lagere van Nederland naar mijn idee.

  Service:
  Goede service en heldere communicatie. Telefonisch altijd goed geholpen en correct te woord gestaan.

  Vergoedingen/declaratie:
  Duidelijk periodiek overzicht van de declaraties

  Aanvullende verzekering:
  Duidelijk overzicht in een boekje waarvoor aanvullend te verzekeren

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: één van de lagere premie’s. ik heb goed nagedacht voordat ik een zorgverzekering heb afgesloten. Betaal nu 110 euro p/m en dat is voor mij een acceptabel bedrag ten aanzien van andere verzekeraars.

  Service: Service is goed. binnen 4 dagen na declareren geld op de rekening.

  Vergoedingen/declaratie: Tot nu toe ben ik zeer tevreden over wat ik kan declareren. voor een klein bedrag extra per maand kan ik onbeperkt fysiotherapie nemen. ( let wel op de kleine regeltjes die hieraan verbonden zijn )

  Aanvullende verzekering: Fysiotherapie. bevalt prima.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: in verhouding met andere zorgverzekeraars aan de onderkant.

  Service: is zeer goed te noemen; zeer snel het geld op de rekening
  Pluspunt is toch wel, dat alles online gaat.

  Vergoedingen/declaratie: tot nu toe heel goed

  Aanvullende verzekering:
  Hier komt het extra om de hoek kijken; fbto heeft modules, die je aan en uit kunt zetten gedurende het kalenderjaar. Was er eerst wat huiverig voor, maar het werkt heel erg goed.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Ik ben al geruime tijd bij FBTO verzekerd om dat zij al jaren behoren tot de verzekeringen met een lage Premie. Omdat ik nog jong ben en weinig medische klachten heb is een lage basispremie voor mij erg belangrijk!

  Service: Deze is prima! Geen klachten over, veel kan via het internet, zoals het indienen van declaraties. Mijn ervaring is dat deze dan snel worden verwerkt. Ik heb ze niet eerder hoeven bellen omdat ik geen klachten heb.

  Vergoedingen/declaratie: Zoals u hierboven kunt lezen doe ik mijn declaraties via het internet. Dit heeft mijn tot op heden geen problemen opgeleverd. En aanvragen worden snel verwerkt.

  Aanvullende verzekering: Momenteel maak ik hier geen gebruik van. Wel vind ik het handig dat er gebruik gemaakt word van modules. Andere aanvullende verzekeringen bevatten altijd veel diverse vergoedingen. Bij FBTO is heb je de modules voor specifieke vergoedingen. En deze kun je per maand activeren. Je kan dus wel zeggen dat je betaald voor wat je nodig hebt.

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:In verhouding met andere zorgverzekeraars is dit wel netjes

  Service:Dit is prima, geen klachten over

  Vergoedingen/declaratie:Tot nu toe geen problemen opgeleverd

  Aanvullende verzekering:ja prima

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Lekker laag! Fijn voor studenten met een klein budget.

  Service: Prima service aan de telefoon. Snel en duidelijk.

  Vergoedingen/declaratie: Wordt snel afgehandelt.

  Aanvullende verzekering: FBTO maakt gebruik van modules die je per maand aan of uit kan zetten. Je betaalt voor wat je nodig hebt.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: 96 euro per maand.

  Service: Prima

  Vergoedingen/declaratie: Gaat heel goed.

  Aanvullende verzekering: Daar kun je het hele jaar voor kiezen.

 • Premie55555
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullend44444

  Premie: De goedkoopste

  Service: Geen ervaring mee

  Vergoedingen/declaratie: Dekking is niet optimaal

  Aanvullende verzekering: Makkelijk aan en uit zetten en zelf kiezen.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:uitstekende lage premie

  Service:snel. vriendelijk

  Vergoedingen/declaratie:snel, accuraat

  Aanvullende verzekering:op maat te regelen

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:
  enorm goed
  Service:
  extra snel en eerlijk
  Vergoedingen/declaratie:
  heel erg snel geregeld altijd
  Aanvullende verzekering:
  \absolut aanwezig

 • Premie:oké

  Service:goed

  Vergoedingen/declaratie:goed

  Aanvullende verzekering:perfect

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:
  Kan beter, maar zeker niet slecht
  Service:
  Heel erg goed.
  Vergoedingen/declaratie:
  Erg tevreden
  Aanvullende verzekering:
  Ik ben erg positief.

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: FBTO staat bekend om zijn extreem lage zorgpremie, vandaar dat ik voor deze zorgverzekeraar heb gekozen. Zelf ben ik student en heb ik bijna nooit zorg nodig, daarom heb ik ook alleen een basispakket. Daar heb ik echt wel genoeg aan. In 2013 blijf ik bij FBTO, hun premie is namelijk weer net zo laag als dit jaar. Wel ga ik mijn eigen risico verlagen naar 850 euro, in dat geval betaal je echt heel weinig, volgens mij slechts 76 euro p/maand. Wel ga ik er een reisverzekering (buitenland) van FBTO bij nemen, die heb ik op dit moment nog lopen bij Europeesche verzekeringen.
  Service: die is gewoon goed, veel contact verloopt via het internet. Ook als je vragen hebt, kun je prima online terecht op de website van FBTO. Telefonisch ben ik ook redelijk goed geholpen, je wordt helder te woord gestaan, maar soms zijn de medewerkers wat kortaf. Al met al valt dit reuze mee en is de service gewoon OK! Die lage zorgpremie is veel belangrijker voor mij als student!
  Vergoedingen/declaratie: om heel eerlijk te zijn heb ik nooit gehad dat ik geen vergoeding kreeg voor de gemaakte kosten. Nu declareer ik zelden iets, simpelweg omdat ik nauwelijks gebruik maak van mijn zorgverzekering. De dekking van het basispakket is wel heel mager, maar dat weet je van tevoren. Soms heb ik dan ook zelf moeten bijschieten voor bijv. het trekken van een gaatje. Ik denk dat het wel slim is om een aanvullende verzekering af te sluiten, indien je vaak naar de fysiotherapeut of tandarts moet, anders lopen de zorgkosten snel op.
  Aanvullende verzekering: hoewel ik er geen gebruik van maak, weet ik dat dit wel uitstekend is georganiseerd bij FBTO. Er bestaat een soort modulesysteem waarbij je iedere maand flexibel kan kiezen tussen je aanvullende pakketten, ook als je hele specifieke behoeftes hebt. Dat werkt echt heel goed! Je betaalt dus niet meer dan dat nodig is.

  Al met al ben ik gewoon zeer content met FBTO, ga zo door!

 • Premie11111
  Service11111
  Vergoedingen11111
  Aanvullend11111

  Premie:Slecht

  Service:Slecht

  Vergoedingen/declaratie:Slecht

  Aanvullende verzekering:Slecht

  Door dat de rechterlijke uitspraak in 2006 is vervalst door FBTO Zorgverzekering maatschappy door ex klantenman mw. C.Visser. m.m.v. R.Ooms van Vesting Finance te Almere-Stad waar zij elke instelling vervalsen van een rechterlijke vonnis bepaling. Waar zo zij hun leugens doen fraude plegen.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken