DSW

 • 3.843.843.843.843.84
 • 4.114.114.114.114.11
 • 3.893.893.893.893.89
 • 4.164.164.164.164.16

DSW staat voor solidariteit een eerlijkheid. Logisch, want dit is eigenlijk de basisgedachte achter de zorgverzekering. Om dit in de praktijk om te zetten betaalt iedereen dezelfde premie bij DSW voor de basisverzekering. Deze premie is net kostendekkend en DSW zal hier geen winsten uit verwerven. Om ervoor te zorgen dat de premie laag kan blijven, heeft DSW met bijna alle zorgaanbieders in Nederland afspraken gemaakt.

Premie 2012: € 102,50                                Vrije zorgkeuze: Ja

lees meer »

Natura of restitutie

DSW kiest resoluut voor een restitutiepolis waarbij je volledige vrijheid hebt in het kiezen van je zorgverzekeraar. Toch zijn er ook enkele kenmerken van een naturapolis in terug te vinden. Zo moet je de kosten bijna nooit voorschieten doordat DSW met nagenoeg alle zorgaanbieders een afspraak heeft gemaakt. Daarnaast is er ook hier een kleine beperking wanneer je onverhoopt toch een zorgaanbieder kiest voor wie dit niet het geval is. Hoewel DSW het dus zelf een restitutie noemt, is het in de praktijk meer een mengvorm van beiden.

Pakketten op maat

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen beschikbaar zodat iedereen iets vindt dat hem of haar past. Of je nu een kleine aanvulling wenst of een zeer uitgebreid totaalpakket, beiden zijn terug te vinden in het gamma. Daarnaast is er ook nog een pakket op maat voor studenten. Om in aanmerking te komen moet je minstens 18 zijn, studiefinanciering genieten en ook je basisverzekering bij DSW afsluiten.

Service

Op het eerste zicht zijn er geen extra diensten voorzien door DSW, maar ze beschikken wel over enkele mobiele applicaties voor op de smartphone. Hierbij horen een reiswijzer en zorgzoeker die erg praktisch kunnen zijn.

Online mogelijkheden

Online vind je toegang tot je eigen polis en gegevens en kun je daarnaast informatiebrochures en documenten downloaden. Een overzicht van de verschillende verzekeringen en hun premies of van de vergoedingen die je krijgt binnen de pakketten is overzichtelijk weergegeven.

Tags: ,

25 Customer Reviews

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: normaal

  Service: zeer goed! DSW is al jaren mijn zorgverzekeraar en dat blijft ie!

  Vergoedingen/declaratie: goed.

  Aanvullende verzekering: prima!

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: aanvullend Top

  Service: Ben al jaren klant bij DSW heb zelf geen slechte ervaring met ze gehad. Als ik ze nodig had belde ik ze en werd door hun netjes geholpen. Vergoeden van medicijnen en tandarts heb ik ook niks te klagen, misschien dat ik net die medicijnen kreeg waarvoor ik niet hoef te betalen. Eigen risico was ook geen probleem als je medicijnen kreeg werd dit gewoon zoals bij ieder verzekeringsmaatschappij van je eigen risico afgetrokken. Had in 2008 een bedrijfsongeval gehad en DSW stuurde me gelijk een envelope waarin formulieren zaten voor letselschade en op wie zij de kosten konden verhalen. Kreeg van hun de optie om mij te helpen met schadevergoeding die ik kon verhalen op de tegenpartij. Hiervan heb ik geen gebruik van gemaakt omdat ik een rechtsbijstand had en zij mij hierin verder hebben geholpen.

  Vergoedingen/declaratie: je kan het digitaal invullen met je DigiD of digitaal invullen, uitprinten en je nota’s aan vast nieten en je bent klaar. Heb je geen toegang tot internet of je hebt geen pc tot je beschikking vooral voor ouderen die daar wat problemen mee hebben ( zoals mijn pa) nou dan sturen ze je gewoon wat declaratie formulieren naar je toe. Het is wel jammer dat je postzegels moet plakken.

  Aanvullende verzekering:
  Heb Top dus dan is je tandarts 100% gedekt maar, verdovingen en nog wat andere behandelingen worden helaas niet gedekt. Verder helemaal tevreden

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:
  volgens mij ligt de premie wel rond het gemiddelde dus daar heb ik niets over te klagen. het is ook niet super goedkoop vandaar geen 5 sterren.

  Service:
  tot nu toe zijn mijn bevindingen prima met de service. het is alleen jammer dat de eigen bijdrage zo van de rekening wordt afgeschreven en dat je niet de kans krijgt dit in delen te betalen.

  Vergoedingen/declaratie:
  vergoedingen worden altijd netjes binnen een week of 2 betaald na de aanvraag en ze vergoeden een hoop naar mijn idee

  Aanvullende verzekering:
  de aanvullende verzekering is top. ik heb veel problemen met het gebit en krijg daarin een hoop vergoed waar ik erg blij mee ben.

 • Premie22222
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend22222

  Premie: aanvullend top

  Service:

  DSW geeft goede service en heeft een duidelijke website. Communicatie is ook snel in de regel. Wel heb een keer een stukje feedback gegeven via hun website, maar daar heb ik nog niet van terug gehoord. Klein min puntje.

  Vergoedingen/declaratie:

  Redelijk tevreden alleen krijg ik nog wel een deel van een rekening van 257 euro ( krijg ik toch nog 7 euro)

  Aanvullende verzekering:
  Ja Top he dus alle te verzekeren tandartskosten. In de praktijk heb ik er geen donder aan en betaal ik alleen elk jaar mijn eigen risico bij de tandart ad 250 euro!

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Zorgwet in het Algemeen: jammer dat de besteding niet tot zijn recht komt in de zorg, maar wel tot uiting komt in de zakken van topverdieners in de zorg en bestuurders. Een hoge premie waarvan steeds minder wordt vergoed en jammer genoeg geen behoorlijke noclaim regeling die wij bijvoorbeeld bij de autoverzekeringen kennen voor als je naast je eigen risico geen onkosten hebt gemaakt. In de zorg moet het personeel ook maar steeds meer met minder doen wat ten koste gaat van. de zorgverlening. En dit terwijl de consument met een viervoudige premiebedrag wordt belast ten opzichte van een paar jaar geleden.

  Premie: normaal

  Service: Over het algemeem tevreden. Duidelijke overzichten m.b.v. een goed werkend webinterface. mijn vrouw heeft telefonisch een keer meegemaakt dat ze verschillend en niet eenduidig informatie kreeg over aanvullende verzekering. Ook bleek ze bij de aanmelding opeens al verzekerd te zijn terwijl ze een latere datum voor ingang had aangegeven. Opzich was het niet erg en kwam het allemaal goed uit.

  Vergoedingen/declaratie: snel, makkelijk, altijd automatisch en kan online.

  Aanvullende verzekering: aantrekkelijk vormen voor een aanvullende verzekering. verschillen in aanvullende verzekering in een duidelijk overzicht.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:
  OK, rond het gemiddelde voor basis + aanvullend verzekerd
  Service:
  Prima, alleen kraampakket was wat lastig te krijgen (werd niet gewoon opgestuurd)
  Vergoedingen/declaratie:
  Prima
  Aanvullende verzekering:
  Prima, veel vergoedingen, ook ruime vergoeding voor fysiotherapie.

 • Premie:
  Premie is ok. Je krijgt er veel voor terug!
  Service: Service is uitstekend. Goede communicatie en vergoedingen worden snel uitgekeerd.

  Vergoedingen/declaratie:Vergoedingen worden snel uitgekeerd!

  Aanvullende verzekering: Dekt mijn tandartskosten volledig, iedere keer weer..top!

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Ze komen altijd als eerste met de premie voor het nieuwe jaar en kijken dus niet naar andere verzekeraars maar beoordelen het zelf. De premie is ook altijd één van de lagere in de branche (volgens mij).

  Service: Ik maak niet heel veel gebruik van mijn verzekeraar omdat ik gelukkig redelijk gezond ben. De keer dat ik gebeld heb, werd ik netjes te woord gestaan en goed geholpen. Komt mogelijk ook omdat het niet zo een grote organisatie is. Krijg het gevoel dat ze iets dichter bij je staan. In het verleden eerst bij Menzis gezeten, maar daar had ik veel minder gevoel bij. Daar liep ook niet alles goed.

  Vergoedingen/declaratie: Als je de declaratie instuurt, wordt dit snel afgehandeld en het te ontvangen bedrag wordt snel op je rekening gestort. Helemaal prima!

  Aanvullende verzekering: Dit blijft altijd moeilijk te beoordelen ten opzichte van andere maatschappijen. Iedereen heeft dit op zijn eigen manier ingedeeld. Mijn ervaring is positief bij DSW, maar zoals al aangegeven heb ik de verzekering niet vaak nodig.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:normaal

  Service:perfect

  Vergoedingen/declaratie:goed

  Aanvullende verzekering:avtop

  ben al heel lang bij de dsw en ik ga ook niet veranderen ben heel te vreden met zorgverzekeraar kan het iedereen aanbevelen

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: zit bij 1 van de laagste dus dik tevree. weten ook vaak als eerste wat we in het nieuwe jaar moeten gaan betalen. pluim daarvoor!

  Service: goed, altijd netjes geholpen, declaraties worden met duidelijke uitleg en heel snel afgehandeld en terugbetaald. verder geen rare dingen nog meegemaakt.

  Vergoedingen/declaratie: tja, 100% krijg je nergens meer, alles is duurder maar kreeg bij de vorige verzekeraar (noem geen namen) veel minder terug.

  Aanvullende verzekering: top en dat is het ook, echt geen klagen.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Prima, maar kan natuurlijk altijd lager! 😉

  Service: Goed!

  Vergoedingen/declaratie: Snel! Zeker omdat het ook online kan!

  Aanvullende verzekering: Goed

  Een van de goedkoopste, maar daardoor niet minder goed. Ze zijn erg snel met declaraties verwerken. Ik claim niet zoveel, want ik ben zelf vrij gezond. Ik heb heb niet zo vaak wat.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: prima… geen probleem.

  Service: altijd netjes.

  Vergoedingen/declaratie: 100%

  Aanvullende verzekering: avtop… vindt ik prettige dan gewone standaard…

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: aanvullend Top

  Service: Ben al jaren klant bij DSW heb zelf geen slechte ervaring met ze gehad. Als ik ze nodig had belde ik ze en werd door hun netjes geholpen.

  Vergoeden van medicijnen en tandarts heb ik ook niks te klagen, misschien dat ik net die medicijnen kreeg waarvoor ik niet hoef te betalen.

  Eigen risico was ook geen probleem als je medicijnen kreeg werd dit gewoon zoals bij ieder verzekeringsmaatschappij van je eigen risico afgetrokken. DSW stuurde me gelijk een envelope met invulformulieren

  Vergoedingen/declaratie: je kan het digitaal invullen met je DigiD of digitaal invullen, uitprinten en je nota’s aan vast nieten en je bent klaar. Heb je geen toegang tot internet of je hebt geen pc tot je beschikking vooral voor ouderen die daar wat problemen mee hebben ( zoals mijn pa) nou dan sturen ze je gewoon wat declaratie formulieren naar je toe. Het is wel jammer dat je postzegels moet plakken.

  Aanvullende verzekering:
  Heb Top dus dan is je tandarts 100% gedekt maar, verdovingen en nog wat andere behandelingen worden helaas niet gedekt. Verder helemaal tevreden

 • Premie: aanvullend top

  Service: ben dit jaar overgestapt naar DSW en heb er geen seconde spijt van. Je word goed op de hoogte gehouden via Mijn DSW.

  Vergoedingen/declaratie:Een van de weinige zorgverzekeraars die de medicijnen van mijn zoon vergoeden. De rekeningen digitaal doorzenden en binnen een week op je rekening. Super

  Aanvullende verzekering: Heb de Top verzekering, tandarts wordt vergoed de medicijnen voor ADHD worden grotendeels vergoed (1 van de weinige)Ben heel tevreden

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:
  € 133
  Service:
  Supervriendelijk
  Vergoedingen/declaratie:
  Snel en duidelijk
  Aanvullende verzekering:redelijk sommige dingen zoals hulpmiddelen zijn vrij beperkt

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie:concurrerend

  Service:prima

  Vergoedingen/declaratie:snelle afhandeling

  Aanvullende verzekering:behoorlijk uitgebreid

 • Premie:133, 25

  Service:perfect

  Vergoedingen/declaratie:hoogste verzekering geen problemen

  Aanvullende verzekering:ja

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:de kosten zijn wat aan de hoge kant, maar daarentegen is de service prima

  Service:Prima!!

  Vergoedingen/declaratie:van alle declaraties die ik heb gedaan is alles probleemloos vergoed en opgelost.

  Aanvullende verzekering:voor mij eigenlijk maar 1 minpuntje, en dat is de vergoedingsregeling voor brildragenden.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:
  De premie is een van de laagste in nl. Echt super!
  Service: ik ben inmiddels een jaar of 8 hier verzekerd en nog nooit problemen hehad. Keurige telefonistes en nooit problemen met incasso’s.

  Vergoedingen/declaratie:
  De vergoedingen zijn goed in vergelijking met de premie. Een enkele keer zijn dingen niet gedekt. Ook de vergoedingen staan snel op de rekening
  Aanvullende verzekering ik heb de top dekking en vrijwel alles is verzekerd. Super prijs kwaliteit verhouding!

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: zeer goed, niks over te klagen.

  Service: Nooit problemen mee gehad, dus ook tevreden mee!

  Vergoedingen/declaratie: Redelijk tevreden mee.

  Aanvullende verzekering: Prima, ook goede vergoedingen voor Fysio!

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: perfect! Ik ben zeer tevreden over DSW !

  Service:zeer klantvriendelijk, als je dsw belt staan de medewerkers altijd voor je klaar.

  Vergoedingen/declaratie: prima, zou ietsje beter kunnen maar dat geldt voor alle verzekeraars.

  Aanvullende verzekering: Ik ben een aanvullende verzekering waar ik zeer tevreden over bent!

 • Premie:prima!zoals dsw zelf zegt: hoger hoeft niet, lager kan niet

  Service:uitstekend!alles wordt zeer netjes en professioneel afgehandeld

  Vergoedingen/declaratie:zeer snel,wanneer ik een declaratie indien is alles binnen 2 a 3 werkdagen afgehandeld.ook vind ik dat dsw erg goed is in zijn duidelijkheid naar de consument wat betreft vergoedingen.

  Aanvullende verzekering:ja, de top

 • Premie: kan lager

  Service: prima

  Vergoedingen/declaratie: prima

  Aanvullende verzekering: prima

  Zelf op een vakantie haden we een probleempje zijn we regelmatig gebeld hoe het ging en of er een arts over moest komen super

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: DSW is een van de goedkoopste zorgverzekeraars van Nederland.

  Service: DSW is heeft een goede service

  Vergoedingen/declaratie: declaraties worden altijd vlot uitbetaald

  Aanvullende verzekering: de aanvullende vezekering heeft een prima dekking

 • Premie: Aan de hoge kant.

  Service:

  Prima service, en uitstekende dekking(TOP verzekerd)

  Vergoedingen/declaratie:

  De noodzakelijke dingen worden netjes vergoed. Bij sommige een percentage, maar dat is niet heel gek, enige wat wel wat beter kan is de dekking voor tandheelkunde. Dit wordt enkel volledig vergoed bij geregistreerde praktijken, en bij mij is er in een straal van 50km maar 1 geregistreerd, dit vind ik erg jammer, want ik moet nu 95% van de tijd bij betalen.

  Aanvullende verzekering:

  Zie bovenstaande.

  Buiten de tandheelkunde, uitstekende dekking.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken