CZ probeert wanbetalers te helpen

De economische crisis voel je overal, ook een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland heeft er last van. CZ ziet het aantal mensen met een betalingsachterstand de laatste jaren gestaag groeien. CZ is van mening dat je eerst moet kijken wat er mogelijk is en biedt daarom in de meeste gevallen een regeling aan, maar ook daar wordt steeds minder op in gegaan. Het grootste deel van de wanbetalers laat niks weten en laat hun achterstand steeds verder uit de hand lopen.

Op het moment heeft rond de 5% van de verzekerde bij CZ een betalingsachterstand en naar verwachting zal dit aantal nog wel doorgroeien. Als je praat over 5% van de ruim 3 miljoen klanten dan heb je het al over meer dan 150.000 klanten met een betalingsachterstand bij CZ alleen. Op het moment zijn er slechts 38.000 klanten die mee werken aan een regeling om zo hun achterstand weg te krijgen.

3 Customer Reviews

  • Waar zou dat toch aan liggen, de premie is veel te hoog voor dinngen die we totaal niet nodig hebben, neem nou b.v.b het tandartsen pakket dat is zodanig uitgehold dat wanneer je niks mankeert het pakket goed is maar ben je op leeftijd en vallen je tanden eruit dan moet je alles bijna zelf betalen, wat niemand in deze tijd kan. Ook ik zit in een situatie waar ik geen kant meer op kan dan gewoon het land uitvluchten en de boel laten barsten. Alle incasso en deurwaarders denken door het bedrag te verdubbelen dat je daar het probleem met oplos. Ze denken nu betalen ze wel, maar als je al niks meer hebt om iets op te vangen hoe wil je dan dit probleem oplossen. Deze regering en alle verzekering maatschappijen maken het alleen maar erger. En zelf gaan ze met dikke bonussen naar huis en zeggen tegen hun vrouw “zo weer een stel zielige naar de knoppen”

  • Ook ik ben zo iemand die als “wanbetaler” te boek staat bij het CZ omdat ik moeite heb mijn maandpremies van € 185,16 te betalen. Niet dat ik hierom gevraagd heb maar omdat het zo is gelopen en als zelfstandig ondernemer ondervind ik ook de gevolgen van de crisis. Inderdaad ondervind ik al een tijdje hoe of Nederland je dan “helpt”. CZ geeft de zaak namelijk aan een incassobureau, die er weer geld bovenop doen en je krijgt vervolgens rekeningen van het CJIB à €320,24. Dat is dus €135,08 meer per maand. Aangeboden “regelingen” vanuit CZ heb ik nooit gezien, sterker nog; als je hier om vraagt wijst men meteen door naar het incassobureau. En reken maar niet dat je daar dan zomaar vanaf komt. Pas als je het incassobureau betaalt hebt wordt je afgemeld als wanbetaler en zo houd men (wie dat hiervoor ook verantwoordelijk is) de zaak stevig in handen!! Dat hiermee problemen alleen maar verergerd worden lijkt men niet te willen zien maar laat ik één ding helder stellen : mijn volgende brief gaat naar de nationale ombudsman !!

  • Great post.

Leave a review

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken