CZ en CZdirect

 • 3.453.453.453.453.45
 • 4.314.314.314.314.31
 • 3.963.963.963.963.96
 • 3.933.933.933.933.93

CZ staat voor zorgverzekering 2014 op maat aan een aantrekkelijke prijs. CZdirect is de online jongerenverzekering die CZ aanbiedt. Deze is volledig afgestemd op de jeugd, ontdaan van onnodige extra’s en kan volledig online geregeld worden. Bij de gewone CZ zorgverzekering zijn er online mogelijkheden, maar is er ook persoonlijk contact voorzien.

Premie 2012: € 107,80/110,30                          Vrije zorgkeuze: Nee/Ja

lees meer »

Natura of restitutie

CZ biedt de keuze tussen een naturapolis of een restitutiepolis. Wanneer je verwacht gebruik te zullen maken van zorgaanbieders die niet aangesloten zijn bij CZ, dan kies je best voor een restitutiepolis. Bij een naturapolis heb je ook nog steeds de vrijheid om zelf een keuze te maken, maar dan wordt je niet voor 100% vergoed. Vanzelfsprekend is de restitutiepolis duurder dan de naturapolis. CZdirect gaat uit van het principe van de naturapolis.

Pakketten op maat

CZ biedt verschillende pakketten aan om ervoor te zorgen dat je een zorgverzekering hebt die helemaal afgesteld is op je leven. Om het makkelijk te maken, is er online een pakkettenvergelijker beschikbaar waar je in een eenvoudig overzicht de verschillende voorwaarden, dekkingen en prijzen van de pakketten onderling kunt vergelijken. CZdirect biedt een basispakket dat je met drie verzekeringen kunt aanvullen. Ook hier is een vergelijking snel gemaakt door een overzichtelijke weergave op de website.

Service

CZ biedt heel wat advies aan zijn klanten. Dit gaat van een tool waarmee je ziekenhuizen kunt vergelijken tot wachtlijstbemiddeling, second opinion, persoonlijk zorgadvies en regelhulp. Ook CZdirect is voorzien van heel wat extra’s. Je kan online een afspraak regelen voor je lenscontrole, je hebt toegang tot een online apotheek, er is de mogelijkheid om online hulpmiddelen te bestellen, zorg te vergelijken en advies te krijgen.

Online mogelijkheden

De CZ zorgverzekering kent een online tool waar je toegang mee krijgt tot je eigen polis door middel van een login en paswoord. Er zijn verschillende aanpassingen die online doorgevoerd kunnen worden. CZdirect is een volledig online verzekering en alle mogelijke acties zijn dus online uitvoerbaar.

Tags: , ,

124 Customer Reviews

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:

  Zit al sinds jaar en dag bij CZ, maar ik weet inmiddels dat zij niet de goedkoopste zijn. Met een premie van boven de 100 euro per maand, kan ik zeker goedkoper gaan zitten. Mogelijk dat ik hierdoor wel begin 2013 ga overstappen naar een alternatief.

  Service:

  De service en bereikbaarheid van CZ is dik in orde. Ze zijn helaas niet 24 uur bereikbaar, zoals sommige andere verzekeraars, maar overdag krijg je snel iemand aan de lijn die je verder kan helpen.

  Vergoedingen/declaratie:

  Ik heb niets aan te merken op de vergoedingen van CZ. Wel is het altijd afwachten in hoeverre jouw tandartsrekening of medicijnen worden terugbetaald, maar dit zou ik wel zelf kunnen weten bij iets meer inlezing. Bij een declaratie staat het geld redelijk snel op je rekening en ontvang je direct een nieuwe enveloppe voor de volgende keer.

  Aanvullend:

  Als aanvullende verzekering gebruik ik enkel de tandarts – zoals velen waarschijnlijk – met een minimale dekking.

 • Premie44444
  Service22222
  Vergoedingen22222
  Aanvullendn.v.t.

  Premie: basic

  Service: none

  Vergoedingen/declaratie: none

  Aanvullende verzekering: i do not like CZ at all, very unhelpfull, with every thing, and dont respect when u have a problem etc, especally when u are from another country but live in the netherlands

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie:

  Service:

  Vergoedingen/declaratie:

  Aanvullende verzekering:

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie: Boven gemiddeld, maar de ‘prijs kwaliteit’ verhouding is goed

  Service: Snelle service, je hangt geen uren aan de telefoon en in de wacht. De medewerkers zijn betrokken en er is een eerlijke en snelle afhandeling.

  Vergoedingen/declaratie: Per situatie afhankelijk, maar ik ben er niet ontevreden over.

  Aanvullende verzekering:Ik heb een minimale dekking. De tandartskosten worden goed vergoed.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: kan goedkoper

  Service:
  Altijd netjes geholpen
  Vergoedingen/declaratie:nooit problemen mee gehad
  Aanvullende verzekering: ook nooit problemen mee gehad al met al
  zeer tevreden

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: is wat aan de hoge kant

  Service: service is perfect,altijd vriendelijk geholpen

  Vergoedingen/declaratie:gaat altijd prima

  Aanvullende verzekering:heb ik gewoon nodig i.v.m 2 kinderen beugel

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: kan goedkoper

  Service: nog niet gebruikt

  Vergoedingen/declaratie: gaat vlot

  Aanvullende verzekering: naar wens

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: Is wel wat aan de hoge kant

  Service: Prima, alles online te regelen

  Vergoedingen/declaratie: Soms wat lastig om erachter te komen wat en hoeveel er bij tandheelkunde vergoed wordt

  Aanvullende verzekering: niet het meest uitgebereidt maar wel voldoende

 • Premie22222
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: Deze is natuurlijk aan de hoge kant ivm sommige andere zorgverzekeraars, de enige reden dat ik misschien zou willen overstappen.

  Service:Goed bereikbaar, ben tevreden over de kwaliteit van de service.

  Vergoedingen/declaratie: fijn dat declareren ook online kan, alleen wel jammer dat het niet altijd lukt om ingescande declaraties te verwerken.

  Aanvullende verzekering: Ik heb een aanvullende jongerenverzekering waar toch wel wat zaken in gedekt worden die voor mij van toepassing zijn. Helaas wordt het elk jaar wel steeds minder en minder dat er wordt gedekt.

 • Premie:
  Zo wie zote hoog, mensen met klein of geen inkomen kunnen het niet meer betalen.
  Service:
  Welke service wie betaald mijn cz nu als ik het niet meer kan betalen?
  Vergoedingen/declaratie:
  Ja als je eerst zelf alles betaald meer dan 200 euro die je niet eens hebt..dan pas wordt er verhoed…pfffffff
  Aanvullende verzekering:heb je niet veel aan kost allemaal geld, mensen kunnen zorg niet meer betalen..je moet behoorlijk veel eigen bijdrage betalen..ook als je geen inkomen heb, geen grld ben je nog verplicht verzekerd te zijn..zo niet krijg je boete…kom op zeg gaat dat niet een klein beetje te ver…waar gaat Nederland naar toe…komen niet eens meer voor hin eihen bevolking meer op…wel voor de vreemde …ik zeg dit omdat ik wel achtrr ons Nederlanders sta …en mijn mening geef omdat het kan 😉 keep smiling love everyday peace..

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie: De premie die je moet betalen is natuurlijk hoog maar ik vindt dat je er een goede serive voor krijgt dus een goed prijs/kwaliteitsverhouding.

  Service: goede service, altijd vriendelijk en zijn altijd goed te bereiken, nooit uren aan de telefoon hangen voor helemaal niks echt een pluspunt!!

  Vergoedingen/declaratie: Heb er zelf nooit echt problemen mee gehad idiaal dat het online kan en staat goed beschreven waarvoor je gedekt ben.

  Aanvullende verzekering: ik heb er nog een aanvullende jongeren verzekering bij, hier wordt redelijk wat dingen in gedekt. maar het wordt minder en dat is jammer.

 • Premie11111
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: aan de hoge kant, maar door de goede service wel aanvaardbaar. ik ben altijd bij cz verzekerd geweest en omdat ik er zo tevreden over ben nooit aan gedacht om over te stappen naar een ander.

  Service:prima!!

  Vergoedingen/declaratie:Prima, snelle service

  Aanvullende verzekering:ook top

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:ik zit al vanaf het moment dat ik mezelf moest verzekeren bij CZ, dus dit is minimaal 20jaar. En ik weet dus niet wat de premie tov andere verzekeraars. Ik denk zeker dat ik goedkoper kan, maar ik vind dan niet alleen het geld wat ik maandelijks kwijt ben belangrijk maar ook de andere dingen zoals service, vergoedingen, bereikbaarheid etc. etc. Dus voor mij op dit moment gewoon goed.

  Service:goed, ik ben altijd goed geholpen als ik vragen had, of dingen met wachtlijsten, hiervoor andere altenatieve zoeken, en vragen via internet, alles gaat zoals het hoort vind ik.

  Vergoedingen/declaratie:gaan goed en ook gewoon snel, dus hier heb ik geen klachten over, en ook altijd al zo geweest, nooit problemen gehad. Ook als je iets indient en niet vergoed krijgt, krijg je netjes (snel) bericht.

  Aanvullende verzekering:ik heb alleen tandarts als aanvullend en dat gaat goed, over andere aanvullende verzekeringen kan ik geen oordeel over geven.

 • Premie22222
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: helaas dat het ieder jaar duurder wordt en dat je je eigen risico hoger moet zetten om elke maand toch op dezelfde kosten uit te komen als voorgaande jaren. Vond wel dat dit makkelijk en snel aangepast kan worden via internet. Omdat ik nog onder de jongeren val vind ik vergeleken met mijn klasgenoten met een andere verzekeraar dat ik relatief ongeveer 5-10 euro per maand meer betaal met een hoger eigen risico van 500 euro.

  Service: niets over te klagen, goed bereikbaar via de telefoon, nooit lange wachttijden en op internet veel info te vinden via de site. Wat via de post komt is ook overzichtelijk en niet teveel reclame maar goede informatie voor de veranderingen en premies.

  Vergoedingen/declaratie: omdat ikzelf niet veel ziek ben kan ik hier enkel over zeggen dat ik blij ben dat de tandartsverzekering is inbegrepen. Omdat die vergeleken met vorig jaar extreem veel duurder zijn geworden en goed vergoed worden door cz. Wordt ook snel via de post een rekening opgestuurd van dingen die suite dr verzekering vallen.

  Aanvullende verzekering: tandheelkunde en mondhygieniste zitten bij jongeren nog in 1 pakket welke ik bij mijn ouders denk van hoe duur gaat dat grapje tandsteen verwijderen kosten. Dus zeer tevreden hiermee.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Ik ben bij deze zorgverzekeraar weggegaan en ben overgestapt op AnderZorg.

  Premie: De prijzen gaan bij CZ vaak omhoog, daarom werd ik genoodzaakt een andere zorgverzekeraar te kiezen.

  Service: Opzich tevreden over de service, want ze draaide nergens omheen, waren duidelijk en direct.

  Vergoedingen/declaratie: Altijd vergoedingen gekregen wanneer ik deze nodig had, dus dat was verder geen probleem.

  Aanvullende verzekering: Jammer dat de tandarts uit het basispakket ging, want dat heeft me over de streep getrokken een zorgverzekeraar te kiezen met een lagere premie. Maar volgens mij is er genoeg keuze.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Aan de deure kant.
  114… per maand en 220 euro eigen risico. Vind ik voor een student tamelijk veel.

  Service:- nog niet van toepassing geweest

  Vergoedingen/declaratie: Gaat prima, geen enkele problemen hiermee gehad.

  Aanvullende verzekering:Goed.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:is iets aan de hoge kant zou iets lager mogen maar daar integen is de service goed

  Service:
  de serice is goed als je iemand nodig hebt meteen iemand aan de telefoon als je een probleem hebt wordt die direct opgelost ik zit er nu al jaren bij en nog geen problemen gehad
  Vergoedingen/declaratie:de vergoedingen zijn voldoende alleen voor bijvoorbeeld de tandarts zou iets meer mogen zijn maar daar zit je bij elke zorg verzekeraar verkeerd dus alles goed in mijn ogen

  Aanvullende verzekering:aanvullende verzekeringen heb ik niet zo veel eigenlijk geen maar ik vindt mijn kinderen ook aanvullend en dat is allemaal goed geregeld dus ik zou zeggen gaan voor cz

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Ik ben zeer tevreden over CZ. Ik maak gebruik van collectieve korting via me werk. De premie word maandelijks van me salaris ingehouden, ik heb er dus geen omkijken naar. Ik ben ook tevreden over de declaraties, ik hoef namelijk nooit een rekening in te dienen. In elke brief staat duidelijk vermeld wat er word betaald en wat niet. De service heb ik ook geen opmerkingen. Bijna alles word vergoed, nu heb ik wel een aanvullend tandarts erbij dus ik zal niet voor onverwachten kosten komen te staan. Kortom ik ben een zeer tevreden klant!!

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: niet goedkoop, maar ook niet duur (door collectieviteitskorting betaal ik niet de volle prijs).

  Service: Tot nu toe (meer dan tien jaar) geen klachten.

  Vergoedingen/declaratie: Voor mij voldoende tot goed. Ook mijn chiropracter werd deels vergoed.

  Aanvullende verzekering: goed, er zijn verschillende mogelijkheden.

  Via internet kun je veel zelf regelen.

 • Premie: CZ staat er om bekend dat het niet de goedkoopste is. Ik ben dit jaar overgestapt naar een andere verzekeraar (de Goudse; via Aevitae) die nog duurder is. Maar wel met een uitgebreider extra pakket in de aanvullende vergoedingen. Met name alternatieve geneeskunde was van mij van belang. Maximale vergoeding per consult was vrij laag.

  Service: Slecht. Vaak discussies via email gehad. Mijn ervaring is dat de mensen die de emails behandelen heel slecht op de hoogte zijn van de regelingen. Zelfs problemen ondervonden met opzegging. Die had ik via MijnCZ gedaan. Men beweerde in eerste instantie dat dat niet zo was.

  Vergoedingen/declaratie: Uiteindelijk heb ik wel altijd gekregen waar ik recht op had, maar daar moest ik zo nu en dan wel moeite voor doen.

  Aanvullende verzekering:

 • Premie: CZ staat er om bekend dat het niet de goedkoopste is. Ik ben dit jaar overgestapt naar een andere verzekeraar (de Goudse; via Aevitae) die nog duurder is. Maar wel met een uitgebreider extra pakket in de aanvullende vergoedingen. Met name alternatieve geneeskunde was van mij van belang. Maximale vergoeding per consult was vrij laag.

  Service: Slecht. Vaak discussies via email gehad. Mijn ervaring is dat de mensen die de emails behandelen heel slecht op de hoogte zijn van de regelingen. Zelfs problemen ondervonden met opzegging. Die had ik via MijnCZ gedaan. Men beweerde in eerste instantie dat dat niet zo was.

  Vergoedingen/declaratie: Uiteindelijk heb ik wel altijd gekregen waar ik recht op had, maar daar moest ik zo nu en dan wel moeite voor doen.

  Aanvullende verzekering: Zie bovenstaande.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:
  Service:

  Vergoedingen/declaratie:

  Aanvullende verzekering:

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste, bied wel veel waar voor je geld, zeker als je het vaak nodig hebt.

  Service: Nog niet echt ervaring mee.

  Vergoedingen/declaratie: Vergoeden veel zeker als je een aanvullend pakket erbij hebt.

  Aanvullende verzekering: Vrij uitgebreid en zeer zeker ook hoge vergoedingen.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: Iets aan de hoge kant.

  Service: Nooit problemen mee gehad.

  Vergoedingen/declaratie: Over het algemeen tevreden mee.

  Aanvullende verzekering: Heb alleen tandarts, maar dat is dan ook goed.

 • Premie: heb top collectief en aanvullend topcollectief

  Service:is uitstekend,vragen worden duidelijk en snel beantwoord

  Vergoedingen/declaratie:ook snel en duidelijk overzichtelijk, uitleg waarom, nooit geen problemen.

  Aanvullende verzekering:past in mijn plaatje, alhoewel ik ook betaal voor dingen die ik niet nodig heb, maar dat is altijd zo.
  dit jaar 25 jaar alweer verzekerd bij cz zeer tevreden, er komen er hopelijk nog 25 jaar bij!!

 • Sinds ik me kan herinneren ben ik verzekerd bij CZ, en binnen ons gezin zelfs de enige sinds mijn ouders zijn overgestapt naar een verzekering die werd aangeboden via de werkgever.

  Zelf ben ik erg tevreden over CZ, en hoewel ze niet de goedkoopste zijn zie ik geen reden tot overstappen!

  Premie:
  Zoals al genoemd zijn ze zeker niet de goedkoopste en is het toch elke maand weer even slikken als het bedrag wordt afgeschreven.

  Service:
  Qua service heb ik niks te klagen. In 2010 ben ik voor stage naar Nieuw Zeeland geweest en had ik wat vragen betreffende de verzekering. Ik ben toen het dichtsbijzijnde kantoor binnen gelopen en werd daar perfect geholpen. Ook als ik de klantenservice benader via mail of telefonisch wordt ik altijd prima geholpen, tot zeer grote tevredenheid.

  De extra service die ze bieden voor jongeren, waarbij je als verzekerde JAARLIJKS een doos condooms kunt bestellen vind ik ook een zeer grote pre! In tijden waar meisjes steeds jonger (ongewenst) moeder worden is dit een mooi gebaar van CZ! Je hoeft alleen maar even een formulier in te vullen en ‘n week later liggen ze op de mat!

  Vergoedingen/declaratie:
  Dit verloopt allemaal vlekkeloos! Nog nooit problemen gehad met het betalen of terugkrijgen van geld.

  Aanvullende verzekering:
  Hiermee heb ik geen ervaring, ik heb geen aanvullende verzekering.

  Kortom, CZ is een prima zorgverzekeraar en voor mij is er daan ook geen enkele twijfel! CZ is en blijft mijn verzekeraar! Topper!

 • Premie22222
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Sinds ik me kan herinneren ben ik verzekerd bij CZ, en binnen ons gezin zelfs de enige sinds mijn ouders zijn overgestapt naar een verzekering die werd aangeboden via de werkgever.

  Zelf ben ik erg tevreden over CZ, en hoewel ze niet de goedkoopste zijn zie ik geen reden tot overstappen!

  Premie:
  Zoals al genoemd zijn ze zeker niet de goedkoopste en is het toch elke maand weer even slikken als het bedrag wordt afgeschreven.

  Service:
  Qua service heb ik niks te klagen. In 2010 ben ik voor stage naar Nieuw Zeeland geweest en had ik wat vragen betreffende de verzekering. Ik ben toen het dichtsbijzijnde kantoor binnen gelopen en werd daar perfect geholpen. Ook als ik de klantenservice benader via mail of telefonisch wordt ik altijd prima geholpen, tot zeer grote tevredenheid.

  De extra service die ze bieden voor jongeren, waarbij je als verzekerde JAARLIJKS een doos condooms kunt bestellen vind ik ook een zeer grote pre! In tijden waar meisjes steeds jonger (ongewenst) moeder worden is dit een mooi gebaar van CZ! Je hoeft alleen maar even een formulier in te vullen en ‘n week later liggen ze op de mat!

  Vergoedingen/declaratie:
  Dit verloopt allemaal vlekkeloos! Nog nooit problemen gehad met het betalen of terugkrijgen van geld.

  Aanvullende verzekering:
  Hiermee heb ik geen ervaring, ik heb geen aanvullende verzekering.

  Kortom, CZ is een prima zorgverzekeraar en voor mij is er daan ook geen enkele twijfel! CZ is en blijft mijn verzekeraar! Topper!

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: Voor mij de beste keus afgelopen januari

  Service: Goed, ben pas half jaar lid dus nog niet veel mee te maken gehad.

  Vergoedingen/declaratie: Goed, ook medicijnen gekregen in het buitenland waarvan alleen een handgeschreven bonnetje beschikbaar was werden gewoon (gedeeltelijk) vergoed. Geld wordt snel op bankrekening gestort.

  Aanvullende verzekering: heb ik geen.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: prima, is wel hoger geworden maar is nog te overzien!

  Service: prima, als ik bel krijg ik gelijk de antwoorden die ik n nodig heb en anders en prima uitleg over mijn vraag, bv bij het zoeken van kraamzorg, geen idee hoe het in zijn werk ging en dit werd mij prima uitlegt!

  Vergoedingen/declaratie: dat gaat prima, na het versturen van de bon binnen enkele dagen geld op mijn rekening!

  Aanvullende verzekering: nooit klachten over gehad!

 • Premie22222
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: De premie kan lager maar je krijgt er ook wat voor

  Service: de service is goed! Je hoeft maar te bellen met een vraag en je wordt direct geholpen. Niet net als bij mijn vorige verzekering van het kastje naar de muur…

  Vergoedingen/declaratie: Er wordt veel vergoed… een eigen risico heb je overal!

  Aanvullende verzekering: jongeren… hierin wordt ontzettend veel extra vergoed. Zelfs de pil ook al ben ik ouder dan 18…

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: wel een beetje aan de hoge kant aangezien ik amper naar de dokter ga

  Service: prima geen klachten over. Maar ik spreek ze nooit omdat allea gewoon perfect loopt en amper kosten maak.

  Vergoedingen/declaratie: top geregeld

  Aanvullende verzekering: tandarts etc

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullendn.v.t.

  Premie: Duur. Zeker wanneer hetzelfde pakket online voor 20,- per maand aangeboden wordt.

  Daarnaast vind ik de dekking die binnen dit pakket valt uitzonderlijk laag.

  Service: Redelijk. Ze bieden redelijke service, zijn aardig goed te bereiken. Echter zijn ze niet al te ruim/ meedenkend.

  Vergoedingen/declaratie: Ik ben al 5 jaar klant bij CZ, heb 4x een antibioticakuur gekregen na bezoek aan de huisarts (4x in 5 jaar! En nu heeft iemand mij aangereden (auto ongeluk) en zit mijn rug vast, knieen gekneusd en ik krijg niets voor een of 2 bezoeken aan de Fysio. Dit vind ik heel erg matig aangezien ik wel 3 jaar compleet aanvullend verzekerd ben geweest.

  Aanvullende verzekering: N.v.t. (Geen meer)

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie:
  Zit al heel lang bij CZ. De premie is zeker niet de goedkoopste, maar ja daarom heb ik deze site gevonden toch?

  Service:
  De bereikbaarheid van CZ is prima, email gaat wat langzamer maar ze reageren wel. Je moet wel overdag bellen want ze zijn niet altijd bereikbaar (wie wil dat ook??). Bellen met een vraag en je wordt bijna direct geholpen.

  Vergoedingen/declaratie:
  De dekking is vergelijkbaar met andere verzekeraars van deze prijsklasse. Al is het vergelijken nog steeds een grote inspannende activiteit! De extras zoals acties en gratis condooms voor jongeren zijn een leuke extra!

  Aanvullend:
  Als aanvullende verzekering hebben wij de tandarts verzekering wie niet denk ik?) met een middel dekking.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Ik krijg collectiviteitskorting vanwege mijn baan bij SNS Reaal. Net zoals het vergelijken van energiemaatschappijen heb ik dit al meerdere keren gedaan voor de zorgpremie. Conclusie tot nu toe is altijd geweest dat het verstandig is om bij CZ te blijven

  Service:
  Via DigiD kan ik inloggen op de site van CZ en precies mijn polis inzien. Wat het bedrag nog is onder eigen risico. Ik ben daar wel erg tevreden mee. Overzichtelijke site, gebruiksvriendelijk.

  Vergoedingen/declaratie:
  Online indienen. Correcte en snelle afhandeling

  Aanvullende verzekering: Jongeren aanvullende verzekering
  Past bij mijn huidige situatie

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:
  Goede premie voor de service wel ligt deze hoger dan andere aanbieders.

  Service:
  Goede service met in de stad waar ik woon een goede servicepunt

  Vergoedingen/declaratie:
  declaraties worden snel vergoed

  Aanvullende verzekering:
  diverse aanvullende dekking met o.a. jongeren dekking

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:
  Ik ben samen met mijn vrouw collectief verzekerd bij CZ via haar werkgever Koninklijke Ahrend, dus door de korting die we zo krijgen is onze premie lager dan via andere zorgverzekeraars met dezelfde dekking!
  Service:
  De service van CZ is prima, nog nooit problemen gehad met zaken die niet betaald werden.
  Vergoedingen/declaratie:
  Declaraties worden altijd keurig betaald, geen klachten.
  Aanvullende verzekering:
  Wij zijn extra verzekerd voor tandartskosten en daar zijn wij zeer tevreden over.

 • Premie:
  voor mijonkosten die vergoed worden valt het wel mee
  Service:
  slechte service…. en ze zijn daar niet echt begaan met de mensen die in financiele problemem zitten(schuldsanering)
  Vergoedingen/declaratie:
  duurt erg lang voor je je vergoeding ontvangt
  Aanvullende verzekering:
  vanwege mijn ziekte een aanvullende verzekering

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Ik ben tevreden met de zorgverzekering en kom zelden problemen tegen. Qua kosten vindt ik dat ook wel wat waard.

  Service:Prima service, ik wordt altijd goed geholpen. Op de website is heel veel terug te vinden. Ik hoef zelden te bellen.

  Vergoedingen/declaratie: Worden altijd prima en correct afgehandeld. Op de website kan ik via mijn account de vergoedingen prima volgen en kom dus niet voor verrassingen te staan.

  Aanvullende verzekering:Voor mij is het aanvullend pakket prima. De vergoedingen die ik nodig heb zitten hier allemaal in.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: is aan de hoge kant in vergelijking met andere aanbieders zeker als je niks claimt of onder het Eigen Risico blijft

  Service: Goed en vriendelijk

  Vergoedingen/declaratie:Snel, duidelijk en goed. Alleen vaak dingen die wij claimen net niet gedekt dat is dan weer jammer, maar wel volgens de voorwaarden uiteindelijk. Denk dat dit overal wel zo is. Tevens zou ik het persoonlijk fijner vinden als nota’s rechtstreeks verstuurd worden naar CZ nu gebeurt dit soms wel en soms niet.

  Aanvullende verzekering:collectief verzekerd dus erg over te spreken.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: ik ben tevreden met deze aanbieder

  Service: goede service en klant vriendelijk

  Vergoedingen/declaratie: het is altijd goed in orde

 • Premie11111
  Service44444
  Vergoedingen22222
  Aanvullend22222

  Premie: Onwijs hoog, vergeleken met andere verzekeraars

  Service: Goed, snel aan de buurt en je wordt vriendelijk geholpen

  Vergoedingen/declaratie: Duidelijk en goed, verder nog niets mee gedaan

  Aanvullende verzekering: Goed, alleen spontaan is mijn tandarts verzekering weg

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:

  Service:

  Vergoedingen/declaratie:

  Aanvullende verzekering:

  cz is een heel goede zorgverzekering daar mijn man al haast 2 jaar in de ziektewet zit en alle aanpassingen voor zijn enkel moest hebben ze hebben alles betaalt en geen nahefing gedaan

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend33333

  Premie: niet de goedkoopste maar ook lang niet de duurste, prijs kwaliteit is prima!

  Service: goed.

  Vergoedingen/declaratie: hier zijn ze altijd snel mee.

  Aanvullende verzekering: heb op maat gemaakte zooltjes, deze worden helaas maar voor een klein gedeelte vergoed.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Gewoon goed.

  Service: Altijd behulpzaam. Ook met doorverwijzingen etc.

  Vergoedingen/declaratie: Vergoed voldoende net als andere maatschappijen.

  Aanvullende verzekering: Perfecte dekking door aanvullende verzekering.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:ik ben zeer tevreden

  Service:snel,klantvriendelijk en zeer goed

  Vergoedingen/declaratie:goed en duidelijk ik heb er nog nooit problemen mee gehad

  Aanvullende verzekering:hoge vergoedingen en zeker heel uitgebreid

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: voor een student is dit prima te doen dus ik ben dik tevreden.

  Service: De service is goed en erg makkelijk te berijken. Ook de website is overzichtelijk

  Vergoedingen/declaratie: het was in het begin even lastig te vinden maar als je eenmaal de formulieren hebt dan gaat dit erg makkelijk en snel

  Aanvullende verzekering: het is niet de meest complete aanvullende verzekering maar daar betaal je ook niet voor. De dingen die er wel bij zitten zijn wel goed gedekt.

  Al bij al een uiterst goede verzekeraar.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: is hoog en wordt steeds hoger, maar alles wordt duurder en goed verzekerd zijn vind ik belangrijk

  Service: is prima, wordt goed gereageerd op mail of telefoon en voor specifieke vragen wordt je teruggebeld door iemand die er goed verstand van heeft en ook de tijd neemt om je vragen te beantwoorden

  Vergoedingen/declaratie: is goed, kan tegenwoordig ook via internet maar als je het via formulier doet krijg je netjes een nieuwe retour.

  Aanvullende verzekering: ben blij dat ik dat heb afgesloten, al aantal maal gebruik van gemaakt.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: je moet veel betalen om goed verzekerd te kunnen zijn, maar dat is maar gedeeltelijk te wijten aan de zorgverzekeraar. Als zorgverleners eens wat minder hun zakken vullen en wat meer kwaliteit leveren kan de premie met minimaal 25 % naar beneden.
  Er zijn goedkopere verzekeraars maar dan moet je ook flink inboeten op de kwaliteit.

  Service: prima service. Goed telefonisch of via email te bereiken met snel correcte informartie retour. Daarnaast biedt CZ veel extra zoals zorgbemiddeling en kun je veel zaken online regelen.

  Vergoedingen/declaratie: door het als maar hoger wordende eigen risico betaal je het grootst gedeelte zelf als je zorg nodig hebt gehad

  Aanvullende verzekering:

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:Collectief verzekerd, een prima premie

  Service:Zeer goede service, of het email, telefonisch of per brief is altijd een goede en snelle reactie.

  Vergoedingen/declaratie:Altijd prima en goed verwerkt.

  Aanvullende verzekering:Zeer goed uitgebreid.
  De CZ heb ik al jaren als verzekering. Nooit klachten een goede communicatie duidelijkheid in polis en een website waar alles is terug te vinden. Het bijhouden op de site welke vergoedingen je nog recht op hebt en via de site het indienen van je declaraties zijn twee voorbeelden waarom CZ gewoon top is.

 • Premie:iets duurder dan de rest.

  Service: Uitermate goed. Geen lange wachtrijen, als ze niet meteen een passend antwoord hebben, word je teruggebeld. Hier kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.

  Vergoedingen/declaratie: Snel, eenvoudig. Nooit problemen mee.

  Aanvullende verzekering: Goed en duidelijk

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:niet de goedkoopste maar wel volledige verzekering

  Service:heel erg positief, je kunt altijd op ze rekenen

  Vergoedingen/declaratie: netjes op tijd

  Aanvullende verzekering: fijn dat je veel extra kunt verzekeren

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:niet de goedkoopste , ik heb wel collectief korting

  Service:nooit problemen gehad , gelukkig ook niet vaak

  Vergoedingen/declaratie: altijd goed geregeld

  Aanvullende verzekering: aanvullend basis en ik heb geen tandarts vergoeding

  al jaren bij cz , nooit over nagedacht om over te stappen .
  gewoon proberen gezond te leven en ik heb een hoog eigen risico.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:
  voor de prijs wat ik betaal is het voor mij als student wel te doen, ma komt ook alleen omdat ik een hoge eigen risico heb.
  Service: Ik zit pas net bij cz en na mijn mening wat ik tot nu toe ervaren heb is dat ik niet mag klagen.

  Vergoedingen/declaratie:
  makkelijk te doen via internet en lekker snel geregeld
  Aanvullende verzekering:
  ik heb cz direct middelste paket omdat ik weet dat met mij niet zoveel zal gebeuren en altijd wel save sta dan. Het voordeel van de hoge eigen risico is gewoon dat je minder betaald en al zou me wat gebeuren heb gelukkig goeie ouders die bij willen springen als het echt nodig is 😉

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:
  de premie is in vergelijking met andere (bij ongeveer zelfde voorwaarden natuurlijk) onder het gemiddelde. (blijft duur)

  Service:
  niet boven het gemiddelde.

  Vergoedingen/declaratie:
  onduidelijk wat ze vergoeden en wat niet. ook bij bestudering van de voorwaarden toch soms nog een verrassing

  Aanvullende verzekering:
  na opzeggen tandarts verzekering tot mijn verassing toch afschrijven van facturen van de tandarts

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:
  Zoals hier meer vermeld boven gemiddeld, desondanks wel waar voor je geld gezien de goede basisdekking. Let vooral op wat je zelf echt gebruikt!
  Service:
  Goed, geen uren aan de telefoon en ook snel antwoord op e-mail en vragen. Communicatie is ook duidelijk en begripvol.
  Vergoedingen/declaratie:
  Begripvol dus, ze doen niet moeilijk over een declaratie zo lang er maar duidelijke communicatie en zo lang de oorzaak van de situatie duidelijk is. Geen problemen mee dus.
  Aanvullende verzekering: Tandartskosten tevens vergoed, hoewel dat voor mij niet meer nodig is denk ik. Ga me daar nog even goed over inlezen.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:colectief heel goedkoop

  Service:heel goed

  Vergoedingen/declaratie:binnen 4 werkdagen

  Aanvullende verzekering:zeer goed

  wij hebben zeer goede ervaring met cz

 • Premie:
  Markt conform

  Service:
  Goed

  Vergoedingen/declaratie:
  Conform overeenkomst

  Aanvullende verzekering:
  Goed

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: De premie is aan de hoge kant maar als ik dat afzet tegen te service die CZ biedt, is het dat wel waard.

  Service: zie vorige item

  Vergoedingen/declaratie: Vergoedingen zijn redelijk. De eigen bijdrage ligt tot nu toe binnen de marge van mijn draagkracht

  Aanvullende verzekering: Ik heb daar geen ervaring mee. Wel eens nagedacht over aanvullende verzekering tandzorg.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend22222

  Premie:
  helaas niet heel goedkoop maar dat ligt aan de markt, ik denk dat de premie van CZ normaal te noemen is.

  Service:
  Dankzij het Mijn CZ is het online makkelijk om je zaken te regelen.

  Vergoedingen/declaratie:
  Vergoedingen komen vrij snel binnen, helaas eerst je eigen risico opmaken en dan pas incasseren.
  Gelukkig niet zo heel vaak nodig!

  Aanvullende verzekering:
  Op dit moment geen aanvullende.
  Wat wel jammer is is dat je maar een keer per jaar je premie aan kan passen, dus ook maar 1 keer per jaar je aanvullende pakketten kan kiezen. Dit zou vaker moeten kunnen!

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Niet goedkoop! Maar met 2 kinderen met beugel, vind ik het prima!

  Service:Top!

  Vergoedingen/declaratie: Goed en duidelijk!

  Aanvullende verzekering:
  Goed geregeld, zoals hierboven, 2 kinderen met beugel. Krijg alles vergoed!

  CZ heeft echt 1 van de betere verzekeringen.
  Mijn zus moet bij een andere verzekeringen zelf bijdrag aan de beugel. Met na genoeg het zelfde aanvullende pakket!

  Daarnaast is CZ duidelijk!
  Altijd corret en netjes behandeld!
  Er is zelfs een servicelijn, mocht je twijfelen of je naar de huisarts moet.
  Kun je CZ bellen, er is altijd deskindig advies.

  Niet de goedkoopste, maar wel de beste!

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: Kan iets goedkoper

  Service: Is goed. Wordt snel en goed geholpen

  Vergoedingen/declaratie: Tot nu toe is dit vlekkeloos verlopen. Als je zelf duidelijk bent, doen ze niet zo moeilijk met declaraties.

  Aanvullende verzekering: Goed

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: aan de hoge kant

  Service: ok

  Vergoedingen/declaratie: ok

  Aanvullende verzekering: goed

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:
  Zit al sinds jaar en dag bij CZ, maar ik weet inmiddels dat zij niet de goedkoopste zijn. Met een premie van boven de 100 euro per maand, kan ik zeker goedkoper gaan zitten. Mogelijk dat ik hierdoor wel begin 2013 ga overstappen naar een alternatief.
  Service:
  De service en bereikbaarheid van CZ is dik in orde. Ze zijn helaas niet 24 uur bereikbaar, zoals sommige andere verzekeraars, maar overdag krijg je snel iemand aan de lijn die je verder kan helpen.
  Vergoedingen/declaratie:
  Ik heb niets aan te merken op de vergoedingen van CZ. Wel is het altijd afwachten in hoeverre jouw tandartsrekening of medicijnen worden terugbetaald, maar dit zou ik wel zelf kunnen weten bij iets meer inlezing. Bij een declaratie staat het geld redelijk snel op je rekening en ontvang je direct een nieuwe enveloppe voor de volgende keer.
  Aanvullend:
  Als aanvullende verzekering gebruik ik enkel de tandarts – zoals velen waarschijnlijk – met een minimale dekking.

 • Premie:

  Service:

  Vergoedingen/declaratie: vergoedingen

  Aanvullende verzekering: jongeren

  Op vakantie heb ik behoorlijke kosten gemaakt ivm ontsteking aan/onder mijn kies. De tandarts- en apothekerskosten worden snel en volledig vergoed.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen22222
  Aanvullend44444

  Premie: erg tevreden, goede verhouding

  Service: erg tevreden, erg behulpzaam personeel

  Vergoedingen/declaratie: Mogen van mij uitgebreider.

  Aanvullende verzekering: aavullende verzekering is prima

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:wel aan de dure kant

  Service:prima

  Vergoedingen/declaratie:prima

  Aanvullende verzekering:prima

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Niet te veel en ook niet te weinig

  Service: Ik zit al vanaf mijn 18e bij de CZ en eerlijk gezegd nog nooit contact gehad. Krijg mn evt. rekeningen voor eigen bijdrage, verder niks.

  Vergoedingen/declaratie: Prima.

  Aanvullende verzekering: Prima.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: Is wat aan de dure kant.

  Service:Prima, wordt goed geholpen

  Vergoedingen/declaratie:Dit verloopt netjes

  Aanvullende verzekering:Goed

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie: redelijk / gemiddeld

  Service: prima, via de telefoon of online zijn mijn ervaringen met de CZ klantenservice te noemen.
  Een keer had de tandarts een verkeerde code op de rekening gezet, waardoor minimaal vergoed werd. Na het opsturen van dezelfde rekening, maar met de juiste code werd zeer snel de juiste vergoeding overgemaakt op mijn rekening.

  Vergoedingen/declaratie: goed

  Aanvullende verzekering: redelijk

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend22222

  Premie: Een ietwat dure premie, maar aangezien de CZ nooit moeilijk doet/heeft gedaan over mijn astma vindt ik het dit wel waard.

  Service: Service is altijd goed, op de afhandeling van de crediteuren administratie na. Deze hebben er een handje van dingen zelf slecht te regelen en dan de schuld hiervan bij de klant te leggen.

  Vergoedingen/declaratie: Precies zoals je zou verwachten. Niet teveel ongein is gedekt, maar gewoon wat je nodig hebt wanneer je daadwerkelijk ziek bent. Nooit geen problemen over gehad.

  Aanvullende verzekering: Deze vindt ik goed, enkel is het vrij duur om een uitgebreid pakket te hebben inclusief tandarts. Wel zijn de dekkingen perfect.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie: Prima

  Service: Altijd netjes en duidelijk. Als je met een probleem zit helpen ze al wat ze kunnen.

  Vergoedingen/declaratie: De premie is ietsje hoger maar daar is de vergoeding dan ook wel naar.

  Aanvullende verzekering: Dankzij de aanvullende verzekering kan ik regelmatig gebruik maken van fysiotherapie.

 • Premie: redelijk aan de hoge kant. 120 euro p.m.

  Service: ik heb eigenlijk geen idee. Ik heb tot nu toe nog niet met de klantenservice contact moeten opnemen. Maar wat ik van familie etc hoor is de service dik in orde.

  Vergoedingen/declaratie: mijn vergoeding vult de het bedrag goed aan. Betaal zelf 50 euro p.m. en vooral omdat ik misschien eens in de zoveel jaar een keer een consult heb bij de dokter.

  Aanvullende verzekering: dit is in orde tandarts wordt zo goed als gedekt. Voor de rest heb ik nog nergens gebruik van gemaakt.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:basic

  Service:de service vind ik goed. Zit al vanaf het begin bij cz collectief via mijn werkgever. Ik heb totaal geen nare ervaringen. Ik zeg dat het een fijne verzekeraar is en de service is goed.

  Vergoedingen/declaratie: de vergoedingen zijn goed al ben ik een hooikoorts patiënt en dat wordt niet vergoed en dat kost me maandelijks toch 45€ extra. Hier had ik graag iets in willen zien omdat er toch redelijk wat mensen hooikoorts allergie hebben.

  Aanvullende verzekering:Jongeren.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:iets te duur voor me maar ik krijg veel voor terug.

  Service:super goed

  Vergoedingen/declaratie:netjes,snel service.

  Aanvullende verzekering:

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: Maak gebruik van collectiviteit verzekering werkgever,
  scheelt weer een aantal euro’s per maand.

  Service: De keren dat ik telefonisch contact heb gehad duidelijke uitleg gekregen over hoe en waarom. Ook via website inloggen op mijnCZ, en je hebt meteen inzicht in je gegevens (nota’s/vergoedingen/declaraties)

  Vergoedingen/declaratie: Indienen van nota’s gaat makkelijk en worden snel uitbetaald / vergoed.

  Aanvullende verzekering: Goed

 • Premie22222
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: Een ietwat dure premie, maar aangezien de CZ nooit moeilijk doet/heeft gedaan over mijn astma vindt ik het dit wel waard.

  Service: De service en bereikbaarheid van CZ is dik in orde. Ze zijn helaas niet 24 uur bereikbaar, zoals sommige andere verzekeraars, maar overdag krijg je snel iemand aan de lijn die je verder kan helpen.

  Vergoedingen/declaratie: Soms wat lastig om erachter te komen wat en hoeveel er bij tandheelkunde vergoed wordt

  Aanvullende verzekering: ik heb er nog een aanvullende jongeren verzekering bij, hier wordt redelijk wat dingen in gedekt. maar het wordt minder en dat is jammer.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Ietwat aan de dure kant, maar niets dramatisch

  Service: Erg over tevreden. Je kunt ze altijd bellen en komen met een geschikte oplossing.

  Vergoedingen/declaratie: Nog geen enkele keer problemen mee gehad en altijd snel weer op je rekening.

  Aanvullende verzekering: Geen ervaringen mee, maar vrienden zijn er wel over te spreken!

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:Ik maak nu gebruik van collectiviteit verzekering werkgever, dus dat scheelt weer een beetje per maand.

  Service:Goed, geen rare of nare situaties meegemaakt, altijd goed, keurig en vriendelijk geholpen.

  Vergoedingen/declaratie:Tevreden over, super.

  Aanvullende verzekering:Goed

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:
  Niet duurder dan andere verzekeraars

  Service:
  Weinig beroep op gedaan, indien nodig is het prima

  Vergoedingen/declaratie:
  Er wordt snel betaald, eenvoudig digitaal indienen

  Aanvullende verzekering:
  Niet

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Redelijk

  Service: In orde

  Vergoedingen/declaratie: CZ draagt er zorg voor

  Aanvullende verzekering: Te duur voor wat je ervoor krijgt

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:Best prijzig

  Service:ok

  Vergoedingen/declaratie:eenvoudig, gaat snel

  Aanvullende verzekering:ook prijzig

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie:Niet de goedkoopste maar oke

  Service:Ik heb alleen maar goede ervaringen

  Vergoedingen/declaratie:Voor dat wat ik nodig heb prima

  Aanvullende verzekering:Oke

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: ivm aanbod en collectiviteit overgestapt naar cz

  Service:goede service, ook goed te bereiken via de website

  Vergoedingen/declaratie: krijgt vanzelf de rekening, soms vindt ik het wat onduidelijk overkomen in de brief gezien we met meerdere verzekert zijn

  Aanvullende verzekering: duidelijk omschreven, prima

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:Deze is naar mijn inschattig gemiddeld. Het blijft veel geld als je er geen gebruik van hoeft te maken. Maar gelukkig worden er dan ook veel dingen vergoed.

  Service:Nu ik verhuist ben kreeg ik meteen een brief, ze helpen zelfs met het uitzoeken van een nieuwe huisarts.

  Vergoedingen/declaratie:super handig, bijna alles gaat vanzelf. Weinig omkijken ernaar. Tot nu toe werd alles gedekt terwijl ik er heel wat keren gebruik van heb moeten maken.

  Aanvullende verzekering:jongeren, dit past uitstekend bij mij omdat ik gekozen heb om verder te studeren. Een mooie aanvullende verzekering en toch betaalbaar voor mij.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend55555

  Premie: Prima prijs

  Service: Nette snelle service.

  Vergoedingen/declaratie: makkelijk declareren alleen de staande vergoeding was niet zo duidelijk

  Aanvullende verzekering: Goed aanbod.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Ze zitten zeker aan de hoge kant, maar op zich valt dat nog wel mee.

  Service: Ze zijn snel en goed bereikbaar. Ik heb nog nooit in de wacht gestaan aan de telefoon.

  Vergoedingen/declaratie: Rekeningen worden snel vergoed, geen klachten hierover.

  Aanvullende verzekering: Hier maak ik geen gebruik van, maar er is veel mogelijk.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie: Prima, goede prijs in vergelijking met anderen.

  Service: Ook prima, geen klachten.

  Vergoedingen/declaratie: Declaratie prima, vergoeding wordt minder en minder maar dat is ook bij andere verzekeraars het geval lijkt me.

  Aanvullende verzekering: Heb ik momenteel niet.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Collectieve verzekering van CZ. Prima betaalbaar

  Service:Snelle afwikkeling!!

  Vergoedingen/declaratie: Tevreden!

  Aanvullende verzekering:Tevreden!

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:niet duur

  Service:zeer goed

  Vergoedingen/declaratie:zeer goed binnen 7 werkdagen

  Aanvullende verzekering:op onze leeftijd zeer goed

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie:
  Scherpe premies

  Service:
  De Servicedesk is een positief punt bij CZ. Ze zijn altijd direct bereikbaar en er zitten mensen met kennis van zaken.

  Vergoedingen/declaratie:
  Laatst een groot bedrag gedeclareerd zonder enige moeite.

  Aanvullende verzekering:
  Veel keuzen aanwezig voor aanvullende verzekeringen voor alle leeftijdsgroepen.

 • Premie22222
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullend33333

  Premie: is aan de hoge kant maar dat is bij alle verzekeraars de laatste jaren

  Service:redelijk, soms niet helder in de antwoorden

  Vergoedingen/declaratie:helaas wordt een hoop niet meer vergoed maar de declaraties worden snel in behandeling genomen

  Aanvullende verzekering:is goed genoeg.

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:redelijk

  Service:redelijk

  Vergoedingen/declaratie:redelijk

  Aanvullende verzekering:redelijk

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: Prijs-kwaliteitverhouding vind ik goed

  Service:TOP
  Ik ben aal 4 jaar verzekerd bij CZ. Vier jaar geleden mijn overstap was duidelijk en snel geregeld.Eerst was ik collectief verzekerd via mijn partner maar nu ben ik individueel verzekerd. Ook nu, mijn overstap is vlot verlopen en telefonisch afgehandeld. Ik heb goed advies gekregen over een nieuwe pakket die bij mij beter paste en ik heb nog een keer een goede uitleg over zorgverzekering gekregen.
  Ik heb een maand na overstappen nog die oude/duurdere premie betaald, maar daarna alles is automatisch opnieuw gerekend en ik heb geld terug gekregen dus…ik hoefde niet eens opnieuw te bellen.
  Ik heb een goede dekking en ben steeds goed geholpen.Informatie is altijd duidelijk!
  Ik ben goed geïnformeerd over aanvullende verzekeringen en ik heb advies gekregen om een aanvullende jongeren verzekering te overvegen. Heb ik gedaan en tot nu toe ben ik tevreden, past bij mijn huidige situatie.

  Vergoedingen/declaratie:
  Goede verzekering, declaraties (tandarts, opticien, ziekenhuis opname, apotheek) gaan allemaal automatisch. Erg makkelijk!!TOP

  Aanvullende verzekering:
  Ik heb een goede dekking en een aanvullende verzekering die bij mijn huidige situatie past.Ik ben goed geïnformeerd over aanvullende verzekeringen en ik heb advies gekregen om een aanvullende jongeren verzekering te overvegen. Heb ik gedaan en tot nu toe ben ik tevreden.

  Ik kan niets negatiefs zeggen. Ik ben tevreden met CZ als zorgverzekeraar,contact met CZ is tot nu toe tot tevredenheid.
  Tot nu soepel lopende verzekering!! :)))

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:is gemiddeld

  Service:is goed en helpen snel in dien mogelijk

  Vergoedingen/declaratie: snelle betaling van declaratie’s

  Aanvullende verzekering: goede prijs voor redelijke deking

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:Te hoog,zitten dingen in het pakket waar je geen gebruik van maakt maar dat wel de premiehoogte bepaald.Misschien de mensen per onderdeel “in laten kopen”.

  Service:Prima! Vriendelijk personeel,behulpzaam,telefonisch goed bereikbaar!

  Vergoedingen/declaratie:Acceptabel,netjes afgehandeld en vlot.

  Aanvullende verzekering:goed.

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend22222

  Premie: Aan hoge kant, zeker voor mensen die er weinig gebruikt van maken

  Service: Vriendelijk, goed en aardig personeel, ze zijn erg behulpzaam en wordt snel geholpen.

  Vergoedingen/declaratie: Zeker goed, gewoon snel en netjes afgehandelt.

  Aanvullende verzekering: Redelijk voor deze prijs.

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: Lage premie voor basisverzekering en de premie voor de aanvullende verzekering is ook laag gezien de hoeveelheid dat vergoed wordt.

  Service: Alles kan/moet zoveel mogelijk online geregeld worden. Snelle reactie en telefonisch wordt je ook goed en snel te woord gestaan.

  Vergoedingen/declaratie: duidelijke terugkoppeling over of iets vergoed wordt of niet en het wordt snel geregeld

  Aanvullende verzekering: erg goed; zeer ruim

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:De premie is wat aan de hoge kant, dwz bij andere verzekeringen kan ik waarschijnlijk goedkoper terecht. Daartengenover staat dat ik de prijs-kwaliteit verhouding goed is en dat is mij ook wat waard.

  Service:Uit ervaring kan ik zeggen dat de service goed is. Ik had onduidelijke medische klachten. Liep al maanden bij de huisarts en fysiotherapeut. Omdat de klachten steeds heviger werden heb ik via overleg met mijn huisarts besloten om er verder naar te laten kijken. De wachtlijsten voor de neuroloog waren lang. Na een telefoontje met de CZ heb ik hun mijn situatie uitgelegd en gingen ze voor mij aan de slag. Ze belden me terug en kon door hun tussenkomst binnen 1.5 week terecht bij een neuroloog in Belgie. Daarvoor ben ik hen erg dankbaar. Ik weet inmiddels wat ik heb en dankzij de snelle service van de CZ kon ik spoedig aan een revalidatie traject beginnen. Ik waardeer ook de menselijke, persoonlijke kant van de medewerkers die je te woord staan. Je voelt je niet zomaar een nummer.

  Vergoedingen/declaratie: Declareren is vrij eenvoudig. Het is alleen vanwege de differentiatie in vergoedingen ingewikkeld om vooraf te kunnen bepalen wat wel en niet vergoed wordt. Verder nooit problemen.

  Aanvullende verzekering: Is sterk afhankelijk van welke zorg je nodig hebt en wenst verzekerd te hebben. Voor mijn wensen is de aanvullende verzekering ruim voldoende.

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend22222

  Premie:Best hoog.

  Service:Service is in orde, prima

  Vergoedingen/declaratie:Gaat snel, tevreden hierover

  Aanvullende verzekering:ja

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Ik ben redelijk tevreden over de prijs die ik moet betalen voor mijn zorgverzekering. Het bedrag dat ik er maandelijks voor moet betalen staat zeker tegenover de eventuele vergoeding die ik, op moment dat ik die nodig heb, zal krijgen.

  Service: Zeer vriendelijke zorgverzekeraar. Zeker een aanrader als het om service gaat. Ze staan altijd voor je klaar, er wordt snel en goed gehandeld zodat je nooit in de kou staat als het erop aan komt.

  Vergoedingen/declaratie: Vergoedingen zijn zeker eerlijk en netjes. Ze staan goed in verhouding met wat je betaald, en dekt de kosten die er gemaakt moeten worden bij zieke of iets dergelijks.

  Aanvullende verzekering: Niet verkeerd, zeker in vergelijking met andere zorgverzekeraars is CZ zeker een van de toppers!

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie: goed

  Service: goed

  Vergoedingen/declaratie:

  Aanvullende verzekering:

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: Niet de goedkoopste maar wel de beste in prijs/kwaliteitsverhouding.

  Service: Prima, uitgebreide site met extra kortingen op producten, eenvoudig indienen van declaraties.

  Vergoedingen/declaratie: Eenvoudig indienen via intranet. Alleen jammer dat mijn tandarts geen contract met CZ heeft afgesloten.

  Aanvullende verzekering: Prima, ook eenvoudig switchen tussen de aanvullende (tand) verzekeringen.

 • Premie:***

  Service:****

  Vergoedingen/declaratie:****

  Aanvullende verzekering:*

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie:best prijzig maar wordt veel vergoed

  Service:goed en zeker ook snel als je wat gebeurd in het buitenland=pluspunt

  Vergoedingen/declaratie:netjes op tijd en duidelijke facturen en er wordt redelijk veel vergoed

  Aanvullende verzekering:ja die heb ik en bevalt heel goed

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend33333

  Premie:
  De premie op mijn verzekering is hoog, maar kan lager. Aangezien ik geen student meer ben, zijn niet alle onderdelen waarvoor ik in het verleden verzekerd ben geweest, noodzakelijk. Daardoor kan de premie in de toekomst wel naar beneden.

  Service:
  In het verleden ben ik vaak gebeld door verschillende medewerkers betreffende mijn zorgverzekering. Het ging vaak over de tevredenheid van mijn kant, en of de service nog verder kan worden verbeterd. Dit heb ik als zeer positief ervaren!

  Vergoedingen/declaratie:
  Jammergenoeg ben ik op jonge leeftijd noodgedwongen in het ziekenuis opgenomen, vanwege het krijgen van een klaplong. Hiervoor zijn niet alle kosten opgenomen in mijn zorgverzekering. Toch heeft CZ begrip getoond voor de situatie, middels het extra vergoeding van de kosten die de klaplong met zich mee hebben gebracht.

  Aanvullende verzekering:
  In mijn aanvullende verzekering is het tandartsbezoek opgenomen.

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullend44444

  Premie:is wel hoog (maar dat is overal)

  Service: goede service behalve bij mijn vrouw haar ooglidcorrectie(2 doktoren waren voor en een vrouw achter een bureau bepaald dat het niet vergoed wordt

  Vergoedingen/declaratie:zie hierbiven

  Aanvullende verzekering:geen mening

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie:
  ik heb nu sinds 3jaar de jongeren plus premie. hij is redelijk goedkoop als je hem gaat vergelijken met anderen.
  ze vergoeden redelijk veel.

  Service:
  ze zijn goed met declareren en dit gaat voor 99% goed en snel.

  Vergoedingen/declaratie:
  hiervoor heb ik nog nooit iets hoeven doen.
  alles gaat vanuit de dokter of tandarts rechtstreeks eerst naar de cz en krijg daarna pas het deel wat ik zelf moet betalen.

  Aanvullende verzekering:
  de jongeren verzekering kan tot een bepaalde leeftijd, maar vergoed wel veel tegen een rendabele prijs.

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie:
  Zeer goede prijs! Zodra je voor CZ Direct kiest heb je zo’n €20/m korting op de zorgpremie. De basis verzekering komt dan uit op een zeer scherpe prijs. Die met aftre van de zorgtoeslag neerkomt op enkele euro’s per maand. (wel met max. eigen risico)

  Service:
  Zeer goede service bij CZ direct. Zeer overzichtelijk “mijn CZ” internet pagina, waar je makkelijk je zorgkosten kunt declareren. Ook je poilis overzicht staat daar compleet op. Persoonlijk gegevens kun je diract online aanpassen zonder telefonisch contact.

  Vergoedingen/declaratie:
  Tandarts wordt niet volledig vergoed vanuit de basis verzekering.
  Incl. Europapas voor makkelijke afhandeling buiten Nederland; zelf hoeft men niets mee voor te schieten.
  Zeer snelle afhandeling na de online declaratie, vergt het inscannen en uploaden van de nota’s redelijk wat tijd.

  Aanvullende verzekering:
  Ik denk dat de basis dekkeing redelijk goed verdeeld is, zodat iedereen zijn voor en nadelen heeft. Dit is goed aan te vullen met niet dure aanvullende verzekeringen. Hierbij heeft men keuzes uit verschillende pakketten die het beste bij hem/ haar past.
  Pakketten zijn niet volledig zelf samen te stellen, dus je bent altijd verzekerd voor dingen die jij niet nodig blijkt te hebben.

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie:135.–

  Service:zeer goed

  Vergoedingen/declaratie:soepel

  Aanvullende verzekering:o.k.

 • Premie44444
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Vergeleken met andere aanbieders komt het op hetzelfde neer, heb heel wat werk verricht om deze keus te maken.

  Service: Juist ook de service en het duidelijke! overzicht via mijn eigen account bij CZ heeft mij doen beslissen bij CZ te blijven.

  Vergoedingen/declaratie: Het is duidelijk wat CZ wel en niet vergoed. Door het kunnen inloggen kan ik zien wat mij te wachten staat…., zodoende kan ik meteen actie ondernemen

  Aanvullende verzekering:aanvullende verzekeringen, voor zover die voor ons van toepassing is, best wel kostbaar, maar ja, niet verzekeren is een groter risico. Dus gekozen per persoon wat van toepassing is en gebruik van maken! Beter voorkomen dan genezen!

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: Prijs/kwaliteit verhouding was voldoende

  Service: Voldoende, werd binnen de kortste keren geholpen

  Vergoedingen/declaratie: Uitstekend, werd geheel vergoed.

  Aanvullende verzekering: –

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: EUR 1407,28 op jaarbasis. Dit komt ongeveer neer op EUR 117,28 per maand. Een zeer scherpe premie in vergelijking met wat CZ vergoedt.

  Service: De service is uitstekend. Door zelf in te loggen via internet heb je direct toegang tot o.a. de verzekeringsgegevens en kun je tevens zien hoeveel zorg je verbruikt hebt. Ideaal, op deze wijze heb je altijd een goed overzicht. CZ is zowel per e-mail als telefoon goed bereikbaar en helpt je snel en correct.

  Vergoedingen/declaratie: In vergelijking met andere verzekeraars kent CZ hoge vergoedingen. Bijvoorbeeld EUR 200,00 voor brillen en lenzen, EUR 500,00 voor fysiotherapie en 75% vergoeding voor behandelingen uitgevoerd door een tandarts. De genoemde vergoeding behoren bij het aanvullende pakket CZdirect Extra.
  Declaratie kunnen zowel digitaal als per post ingediend worden. CZ handelt declaraties vlot af. Via de website van CZ kun je de status van je declaratie volgen. Ook oudere declaraties kunnen via de website makkelijk terug gevonden worden.

  Aanvullende verzekering: Bovenstaande review heeft betrekking op een basisverzekering en de aanvullende verzekering CZdirect Extra van zorgverzekeraar CZ.
  Conclusie van het zorgverzekeringsproduct. De premie is laag als dit wordt vergeleken met de vergoedingen. De aanvullende zorgverzekering CZdirect Extra kent goede vergoedingen. Ook de service van CZ draagt er aan bij dat ik persoonlijk vrij tevreden ben over deze zorgverzekering en -verzekeraar. Kortom een goede zorgverzekering tegen een scherpe prijs.

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: beetje aan de dure kant voor mij dan

  Service:goede, snelle service

  Vergoedingen/declaratie:je hebt een ruime dekking

  Aanvullende verzekering: er is een ruime keuze aan aanvullende verzekeringen

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  sorry wilde toch nog wat toevoegen
  Premie: beetje aan de dure kant maar de kwaliteit komt daar weer tegening (voor mij dan)

  Service:goede, snelle service. vooral mijn CZ je eigen portaal is erg handig om te weten te komen wat je te wachten staat

  Vergoedingen/declaratie:je hebt een goede dekking en het wordt ook snel vergoed ook wordt je goed geinformeerd hoeveel er precies gedekt wordt

  Aanvullende verzekering: er is een goede (redelijk kostbare) keuze aan aanvullende verzekeringen maar beter verzekered dan niet

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend33333

  Premie: Het is niet een van de goedkoopste zorgverzekering

  Service: Uitstekend, goed bereikbaar, nog nooit problemen mee gehad

  Vergoedingen/declaratie: Gaat volledig automatisch via de zorgverstrekkers en krijg daarna een nota waarop staat wat er is gedeclareerd en wat ze bij mij in rekening brengen

  Aanvullende verzekering: Heb een aanvullende jongerenverzekering ondanks dat ik hier officieel niet meer onder val

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: goed!

  Service: heel goed. Altijd goede service, kan met al je problemen terecht en ze lossen het op.

  Vergoedingen/declaratie: goed!

  Aanvullende verzekering:prima!

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie:
  Het is betaalbaar voor mij aangezien ik geen werk heb maar wel een studiefinanciering komt dat goed uit.
  Service:
  Goed ze helpen je gelijk en leggen ook goed uit wat je moet doen.
  Vergoedingen/declaratie:
  Goed, ik heb een bril en daar als je langs cz ga krijg je ook vergoed
  Aanvullende verzekering:
  Goed je krijg wat je wil hebben terwijl het niet duur is.

 • Premie33333
  Service33333
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: voor student redelijk veel

  Service: geen ervaring mee

  Vergoedingen/declaratie: snel geregeld

  Aanvullende verzekering: veel fysio en tandheelkunde

 • Premie44444
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie: een goede premie in verhouding tot het gekozen pakket, mede door de werkgeverskorting. Je krijgt echt waar voor wat je betaald

  Service: uitmuntend! Duidelijk, snel en adequaat. Die ene keer dat ik iets niet snapte een hele prettige ervaring met een callcentre medewerkster, die echt aandacht had en het prettige gevoel van mij als klant gaf.
  Je zou bijna collega verzekeraars in opleiding bij CZ sturen.

  Vergoedingen/declaratie: geheel zoals verwacht en overeenkomstig duidelijke brochures.
  Declaraties, snel en duidelijk. Kortom zoals het moet

  Aanvullende verzekering:In ons geval doorslaggevend mede gezien het medische verleden binnen ons gezin.

 • Premie11111
  Service33333
  Vergoedingen33333
  Aanvullend44444

  Premie: wordt langzaamaan onbetaalbaar!!

  Service: geen klachten

  Vergoedingen/declaratie: vergoedingen worden jammer genoeg ook steeds minder. Declaraties worden snel uitbetaald.

  Aanvullende verzekering: Maakt het duur, maar kun je eigenlijk niet zonder!

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend22222

  Premie: Is redelijk goed

  Service: Service is ook redelijk goed en vriendelijk

  Vergoedingen/declaratie: Veel word er vergoed alleen eigen risico is hoog

  Aanvullende verzekering: Is best duur dus ik heb het niet gepakt

 • Premie22222
  Service44444
  Vergoedingen22222
  Aanvullendn.v.t.

  Premie: redelijk, vindt CZ niet opvallend voordelig geprijst, in mijn ogen bevinden zij zich bij de Grote partijen en is de premie daar ook na.

  Service: netjes en correct. Verschillende mogelijk om in contact te komen en ze zijn ook attend.

  Vergoedingen/declaratie: ben alleen basisverzekerd dus ja van vergoedingen is niet echt sprake.

  Aanvullende verzekering: nvt

 • Premie:Nu nog een betaalbare premie

  Service:Medewerkers geven goede raad en proberen jouw problemen op te lossen

  Vergoedingen/declaratie:Zijn goed en volgens de voorwaarden

  Aanvullende verzekering:Prima aanvullende verzekering

 • Premie33333
  Service55555
  Vergoedingen44444
  Aanvullend55555

  Premie: Is wat aan de dure kant, maar krijg er wel veer voor terug.

  Service: Goede service, alles wordt op tijd geregeld, krijg snel mijn geld terug en word vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon.

  Vergoedingen/declaratie: Goede service. Bij het indienen van declaraties word alles snel terug betaald. Het enige minpunt was dat tot september onduidelijk was of iets nu wel of niet vergoed zou worden i.v.m. de langdurende onderhandelingen met een ziekenhuis.

  Aanvullende verzekering: Ik had de jongeren aanvulling. Erg over te spreken. Alles wat ik nodig had (inenting e.d.) werd vergoed.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken