Blue (van VGZ)

 • 33333
 • 3.333.333.333.333.33
 • 3.673.673.673.673.67
 • 3.673.673.673.673.67

Blue is in 2013 overgegaan naar Bewuzt!

Blue staat voor een no-nonsense zorgverzekering die ontdaan is van alle onnodige extra’s en opvalt door zijn eenvoud. Daarnaast is Blue een volledig online zorgverzekering. Persoonlijke contacten en afspraken behoren met deze zorgverzekering voorgoed tot het verleden.

Premie 2012: € 97,00                                 Vrije zorgkeuze: Nee

lees meer »

Natura of restitutie

Blue is een naturazorgverzekering. Dit wil zeggen dat je een zorgaanbieder moet kiezen uit de lijst van zorgaanbieders waarmee Blue een afspraak heeft om aanspraak te maken op een volledige vergoeding. De betaling van je nota’s wordt rechtstreeks met de zorgaanbieder geregeld. Kies je voor een andere zorgaanbieder, dan loop je het risico dat je maar een deel van de nota vergoed krijgt.

Pakketten op maat

Er zijn drie pakketten beschikbaar. Dit lijkt weinig, maar is volledig in lijn met het no-nonsense karakter van de verzekeraar. Je kunt kiezen tussen een basispakket, ditzelfde pakket met als voornaamste aanvulling brillen en lenze en het voorgaande pakket met als extra aanvulling tandzorg. Wanneer je geen specifieke problemen aandoeningen hebt, zijn deze mogelijkheden ruim voldoende.

Service

Blue biedt het gebruik van een online apotheek aan, bereikbaarheid via sociale media en een Europese gezondheidskaart. Vooral de online apotheek is zeker praktisch wanneer je weinig tijd hebt tijdens de daguren. Bestellingen worden binnen drie dagen geleverd en bij herhaalaankopen moet je niet steeds weer een recept halen.

Online mogelijkheden

 Gezien Blue een volledig online verzekering is, is alles online mogelijk. Van aansluiten tot opzeggen of wijzigingen doorvoeren. Uniek is de dagelijkse opzegbaarheid van de verzekering. Elke dag kan je kiezen om niet langer bij Blue verzekerd te zijn en dit gaat steeds in vanaf de eerste dag van de volgende maand. Denk er wel aan dat een zorgverzekering in Nederland verplicht is en opzeggen dus inhoudt dat je wel elders een verzekering dient af te sluiten.

Tags: ,

3 Customer Reviews

 • Premie55555
  Service55555
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie:een beetje aan de lage kant

  Service:bijna excellent

  Vergoedingen/declaratie:naar behoren

  Aanvullende verzekering:over de top

 • Premie33333
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend55555

  Premie: mijn vrouw en ik hebben een Basis + Pakket B -zorgverzekering bij Blue en betalen daarvoor 123 euro p.p. op jaarbasis. Dat vind ik vrij veel, ik kan echter wel vergoedingen ontvangen voor de kosten die ik om de 3 jaar maak voor mijn bril. Ook hoef ik me geen zorgen te maken als ik kosten maak voor de tandarts. Het zou mooi zijn als VGZ de premie gelijk houdt of zelfs verlaagt, dat moet toch zeker wel kunnen?
  Service: VGZ is de overkoepelende verzekeraar van Blue, zij helpen je bij vragen. De service is prima, laatst had ik wat vragen over mijn polis, hoewel ik die zelf kan inzien vind ik het fijn als iemand me kan helpen bij het toelichten van bepaalde zaken. De telefoniste kon me daarin prima te woord staan. De klantenservice is goed bereikbaar (ook op zaterdag) en er zijn vrij weinig wachttijden, ook het personeel is vriendelijk.
  Vergoedingen/declaraties: op de website via mijn Blue kun je in de polis goed vinden waarvoor je verzekerd bent, daarnaast is het mogelijk online te declareren, ook wel handig. Tot nu toe is alle zorg die ik nodig had vergoed (afgezien van het eigen risico).
  Aanvullende verzekering: Pakket B is een uitgebreid pakket, je bent verzekerd tegen lenzen/bril en voor kosten die je maakt bij de tandarts, daarnaast zit er ook een verzekering in voor zorg in het buitenland, ik hoef daarom nooit apart iets bij te kopen. Dat is wel zo handig! Er zijn nog meer elementen waarvoor je verzekerd bent maar daar maak

 • Premie11111
  Service11111
  Vergoedingen11111
  Aanvullend11111

  Was erg tevreden over blue. Premievoorstel van bewuzt is een lachtertje. Goede sier maken met basisverzekering, maar erg dure aanvullende pakketten die niet compleet zijn. Hier ga ik zeker niet op in.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken