Bewuzt

 • 4.44.44.44.44.4
 • 3.23.23.23.23.2
 • 33333
 • 2.62.62.62.62.6

Bewuzt (voorheen Blue) is een nieuwe zorgverzekering van VGZ die het net anders aan pakt dan de meeste verzekeraars. Zo biedt Bewuzt een No-claimkorting tot 40% op je zorgverzekering en wil aanvullende pakketten vervangen voor betaalbare opties. Bewuzt wil vooral dat ook de aanvullende zorg betaalbaar blijft. Door no-claim korting aan te bieden ben je wel aanvullend verzeker, maar heb je dit toch niet nodig gehad dan krijg je alsnog korting.

Premie in 2013: onbekend                                 Vrije zorgkeuze: Ja/nee

lees meer »

Betaalbaar

Bewuzt wil een betaalbare verzekering aan bieden, een ook de aanvullende verzekering betaalbaar houden. Om te beginnen bieden ze een lage basispremie, zo begin je lekker goedkoop. Daarnaast vervangen ze dure pakketten door betaalbare opties. En om mensen die twijfelen over een aanvullend pakket over te halen voeren ze een no-claimkorting in op de aanvullende pakketten. Op deze manier wil Bewuzt er voor zorgen dat mensen niet besluiten hun aanvullende verzekering op te zeggen en het daardoor voor iedereen betaalbaar blijft.

No-claimkorting

Een no-claimregeling in de zorg brengt het risico mee dat mensen zorg ontwijken, daarom geld deze regeling ook niet voor het basispakket. Alles wat in je basispakket zit kun je dus gewoon aanspraak op maken zonder je no-claim kwijt te raken. Heb je toch aanvullende zorg nodig, maar wil je je no-claim niet kwijt raken, dan kun je er voor kiezen dit in eerste instantie zelf te betalen en zo je no-claimkorting te behouden. Wordt het alsnog te duur dan kun je altijd nog declareren.

Bewuzt is een nieuwe verzekeraar met nieuwe ideeën, wij zijn daarom ook erg benieuwd hoe de verzekeraar het komend jaar gaat doen. Besluit je voor Bewuzt te kiezen, laat dan hier je ervaring achter over deze nieuwe verzekeraar.

8 Customer Reviews

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen55555
  Aanvullend44444

  Premie:een beetje aan de lage kant

  Service:bijna excellent

  Vergoedingen/declaratie:naar behoren

  Aanvullende verzekering:over de top

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen44444
  Aanvullend44444

  Premie: mijn vrouw en ik hebben een Basis + Pakket B -zorgverzekering bij Blue en betalen daarvoor 123 euro p.p. op jaarbasis. Dat vind ik vrij veel, ik kan echter wel vergoedingen ontvangen voor de kosten die ik om de 3 jaar maak voor mijn bril. Ook hoef ik me geen zorgen te maken als ik kosten maak voor de tandarts. Het zou mooi zijn als VGZ de premie gelijk houdt of zelfs verlaagt, dat moet toch zeker wel kunnen?
  Service: VGZ is de overkoepelende verzekeraar van Blue, zij helpen je bij vragen. De service is prima, laatst had ik wat vragen over mijn polis, hoewel ik die zelf kan inzien vind ik het fijn als iemand me kan helpen bij het toelichten van bepaalde zaken. De telefoniste kon me daarin prima te woord staan. De klantenservice is goed bereikbaar (ook op zaterdag) en er zijn vrij weinig wachttijden, ook het personeel is vriendelijk.
  Vergoedingen/declaraties: op de website via mijn Blue kun je in de polis goed vinden waarvoor je verzekerd bent, daarnaast is het mogelijk online te declareren, ook wel handig. Tot nu toe is alle zorg die ik nodig had vergoed (afgezien van het eigen risico).
  Aanvullende verzekering: Pakket B is een uitgebreid pakket, je bent verzekerd tegen lenzen/bril en voor kosten die je maakt bij de tandarts, daarnaast zit er ook een verzekering in voor zorg in het buitenland, ik hoef daarom nooit apart iets bij te kopen. Dat is wel zo handig! Er zijn nog meer elementen waarvoor je verzekerd bent maar daar maak

 • Bewuzt gaat Blue van VGZ vervangen!!, Helaas gaat Blue na 1 jaar hierin op, inderdaad was Blue goedkoop en de aanvullende pakketten uitgebreid service goed. Bewuzt wordt basispakket + aanvullend naar keuze, echter de keuze wordt alleen voor fysio therapie, tandarts en buitenland, daarin 2 opties, goed of beter. er is dus dan niets!! anders verzekert, premies zijn nog niet bekend, die moeten wel heel laag zijn wil het interessant zijn!, Bij Bleu heb je een compleet aanvullend pakket voor +/- 26 euro, daar zit alles in incl. tandarts. navraag leerde mij dat ze niet genoeg markt hadden dus ermee stoppen en vervangen door bewuzt (lees, het leverde niet genoeg op, uitkleden die polis, ander naampje en weer meer winst maken). Ik was zeer tevreden over Blue, maar na 1 jaar draaien ze het de nek al om, let dus goed op als je een aanbeiding van bewust krijgt, deze zal voor aanvullend zeer beperkt zijn!!!

 • Ik heb vandaag de nieuwe polis van Bewuzt! ontvangen en de conclusie die ik moet trekken is dat het resultaat erg teleurstellend is.

  Ik heb een jaar geleden de overstap gemaakt naar Blue en was daar erg tevreden over. Een uitgebreid pakket zorg voor een betaalbare prijs: Basisverzekering + pakket B voor € 126 p/mnd

  Het aanbod wat ik nu heb gekregen is € 132 per maand, waarbij een hoop opties en aanvullende vergoedingen (bril, preventie, sportkeuringen, steunzool etc..) uit het pakket zijn gehaald en ook niet verzekerd kunnen worden. Bewuzt! is daarmee een veel te dure optie voor een sterk uitgeklede verzekering, terwijl ze adverteren met een ‘scherpe prijs’.

  Nu moet ik me na een jaar weer opnieuw gaan verdiepen in het aanbod in verzekeringsland. Jammer.

 • Premie55555
  Service44444
  Vergoedingen33333
  Aanvullend33333

  Premie:

  Bewuzt kwam bij mij er voordelig uit tijdens een vergelijking. Ik zie dat zij nieuw zijn in de markt en ik kom van CZ waar ik sinds me 18de bij verzekerd was. Ik ga 100,25 euro per maand betalen voor de basisverzekering + fysio 9 behandelingen (was bij Bewuzt het goedkoopst).

  Service:

  Me aanvraag is goed doorgekomen en ze regelen het verder met CZ die opgezegd moet worden. Dus dat is prima!

  Vergoedingen/declaratie:

  Vergoedingen zijn beperkt, maar meer vraag ik ook niet. Declaraties uiteraard nog geen ervaring mee aangezien de verzekering pas in januari ingaat.

  Aanvullende verzekering:

  Fysio 9 behandelingen. De aanvullende verzekeringen bij Bewuzt zijn zeer beperkt, maar des te goedkoper. Zal niet voor iedereen ideaal zijn, maar in mijn situatie super.

 • Ik was erg tevreden over Blue, jammer dat de aanvullende verzekeringen van Bewuzt heel weinig dekken. Ik stap daarom over naar een andere zorgverzekeraar.

 • Premie44444
  Service33333
  Vergoedingen22222
  Aanvullend11111

  Dit jaar voor het eerst aangedurft om over te stappen naar een andere verzekering. Hier kwam bij ons Bewuzt over als een goede partij. Voor de zekerheid voor mijn vrouw en kinderen een Fysio goed pakket erbij gedaan.

  Nu had mijn vrouw last van de rug en omdat het pakket Manuele therapie ondersteunt is mijn vrouw hiervoor een behandeling gestart. De declaraties gedaan naar bewuzt toe en klaar…Dachten we.

  Ondanks deze verzekering bleek de behandelaar na de tijd bij bewuzt anders bekend te zijn en werd er helemaal niets vergoed. Bedankt Bewuzt!

  Kan niet wachten tot december om zo snel mogelijk over te stappen, dit hadden we nog nooit gehad bij onze vorige verzekeraar de friesland.

 • Premie33333
  Service11111
  Vergoedingen11111
  Aanvullend11111

  Premie:
  Uit de vergelijking bij Independer kwamen ze als de voordeligste uit.
  Service:
  Eerste maand premie bleek door de bank teruggestort door saldotekort. Mailcontact hierover resulteerde in een mail waaruit wij hebben opgemaakt dat er een acceptgiro zou worden gestuurd. Dat gebeurde niet waarna we het waren vergeten. Volgende maanden werden gewoon afgeschreven. Vier maanden later kregen we een dwangbevel voor deze eerste maand premie met een dikke extra rekening. Tevens bleek zonder waarschuwing de aanvullende verzekering te zijn stopgezet. Bij telefonische navraag bleken er online een acceptgiro en 4 aanmaningen te staan. Ook de polis waar we al maanden op zaten te wachten stond online. De aanvullende verzekering was stopgezet vanwege de 4 aanmaningen. Het blijkt dus dat ze een zgn. internet verzekering zijn en dat betekent dat alles op Mijn Bewuzt staat, ook aanmaningen en acceptgiro’s. De site van Bewuzt er op nagekeken. Dit wordt nergens uitgelegd. Klanten’service’ er op aangesproken. Niks aan te doen mevrouw, we zijn nu eenmaal een internetverzekering. Kassa!! en geen aanvullende verzekering meer.
  Vergoedingen/declaratie:
  Geen ervaring mee, we zijn nooit ziek.
  Aanvullende verzekering:
  Is dus stopgezet en wordt niet meer aangezet.
  Conclusie: snel op zoek naar een andere zorgverzekering, één waar nog enige klantvriendelijkheid te bespeuren valt.

Leave a review

Premie
Service
Vergoedingen
Aanvullend

© Copyright 2008 by Zorgverzekering Vergelijken